Tampereen itsenäisyyspäivän kansanjuhlan puhujavalinta hämmentää - Uutiset - Aamulehti

Tampereella järjestetään itsenäisyyspäivänä kansanjuhla – Miksi pääpuhujaksi valittiin kokoomuslainen eduskuntavaaliehdokas?

Tampereen kokoomuksen, kristillisten ja rkp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi.

26.11.2018 8:48

Tampereen tämän vuoden Suomen itsenäisyyspäivän kansanjuhlan ohjelma on herättänyt kysymyksiä. Tapahtuman pääpuhuja on eduskuntavaaliehdokas Ilkka Sasi, joka on myös kokoomuksen, rkp:n ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Visit Tampere oy:n kokoomustaustainen tapahtumapalveluiden johtaja Saara Saarteinen.

Voiko tämän tulkita kotiin päin vetämiseksi, vai mikä tausta valinnassa on, Saara Saarteinen?

–Ei Visit Tampere ole valinnut puhujaa, vaan puhujavuorossa oleva poliitikko kysytään Tampereen pormestarin organisaatiosta.

Eli puhujat vuorottelevat puolueittain?

–Juuri niin. Esimerkiksi itsenäisyyden 100-vuotisjuhlassa viime vuonna puhujana oli pormestari Lauri Lyly (sd.), vuonna 2016 vasemmistoliiton Mikko Aaltonen ja vuonna 2013 muistaakseni silloinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Tapahtumapalveluiden johtaja Saara Saarteinen vastaa tapahtuman järjestämisestä.

Ketä muita esiintyjiä kansanjuhlassa on?

–Pääesiintyjänä on Samuli Edelmann.Mieskuoro Laulajat johtaa koko juhlayleisön mukaan Maamme-lauluun, ja tapahtuman juontaa näyttelijä Petra Karjalainen.

Missä ja milloin juhla järjestetään?

–Tapahtuma järjestetään torstaina 6.12.2018 kello 17.00–17.30 Frenckellinaukiolla. Itsenäisyyspäivän kansanjuhlassa nähdään virastotalon katolta lähetettävä musiikki-ilotulitus, jota voi seurata Frenckellinaukiolta.

Aiheuttaako juhla rajoituksia liikkumiseen?

–Tapahtuman vuoksi Aleksis Kiven katu suljetaan virastotalon kohdalta kello 16–18. Sekä Frenckellinaukion että Keskustorin pysäköintiä rajoitetaan tapahtumapäivänä. Näistä rajoituksista tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa muun muassa Visit Tampereen verkkosivuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: