Suominen etsii uutta toimitusjohtajaa – viime kesän haussa mukana olleet ehdokkaat käydään läpi - Uutiset - Aamulehti

Zimbabwen lento-onnettomuudessa kuolleen Pekka Ojanpään oli määrä aloittaa toimitusjohtajana Suomisella joulukuun alussa – haku uudesta johtajasta käynnistynyt

Suomisella on Suomessa yksi tehdas. Nakkilassa valmistetaan kuitukankaita pyyhintä- ja hygieniatuotteisiin sekä terveydenhuollon tuotteisiin.

26.11.2018 12:52 | Päivitetty 26.11.2018 18:06

Kuitukangasvalmistaja Suominen oyj on käynnistänyt toimitusjohtajan haun.

Elokuussa yhtiön toimitusjohtajaksi nimitetty Pekka Ojanpää menehtyi lento-onnettomuudessa viime viikon perjantaina Zimbabwessa.

Ojanperän oli tarkoitus aloittaa työnsä joulukuun alussa. Hän toimi Lassila & Tikanojan toimitusjohtajana.

Suomisen väliaikaisena toimitusjohtajana elokuusta asti toiminut talousjohtaja Tapio Engström jatkaa väliaikaisena toimitusjohtajana.

Suomisen hallituksen varapuheenjohtaja Risto Anttonen sanoo, että ensimmäisenä päivitetään kesällä toteutetussa toimitusjohtajahaussa loppusuoralla olleiden henkilöiden tilanne.

–Tilanne on traaginen, mutta meille on etua siitä, että hausta on vain kolmisen kuukautta. Saamme lentävän lähdön hakuun, Anttonen toteaa.

Suominen käytti kesällä apuna konsulttiyritystä ja loppuvaiheessa listalla oli alle kymmenen nimeä. Nyt heidän tilannettaan käydään läpi.

–Haku ei rajautunut pelkästään suomalaisiin. Haastattelin kesällä muitakin kuin suomalaisia henkilöitä, Anttonen sanoo.

Tavoitteena on saada uusi toimitusjohtaja valituksi mahdollisimman pian.

Toimitusjohtajavalinnassa pohditaan, minkälaista henkilöä yhtiön tilanne edellyttää ja sen jälkeen arvioidaan henkilön vahvuuksia, näyttöjä ja kokemusta.

–Numeroista näkee, mitä aikaisemmin on saatu aikaiseksi, ja markkinointiosaaminen on siinä mielessä tärkeää, että toimitusjohtaja on yhtiön ensimmäinen myyntimies, Anttonen toteaa.

Suomisen toimitusjohtajana toiminut Nina Kopola jätti yhtiön elokuun alussa.

Syyskuussa yhtiö ilmoitti laskevansa ohjaustaan ja odottavansa liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla, mutta liikevoiton olevan merkittävästi viime vuotta heikompi.

Viime vuonna Suomisen liikevaihto oli 426 miljoonaa euroa ja liikevoitto 15 miljoonaa euroa.

Kuluvan vuoden heinä–syyskuussa liikevoitto laski 89 prosenttia 0,5 miljoonaan euroon. Edellisenä vuonna samaan aikaan liikevoittoa kertyi 4,6 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan heikennys johtui raaka-aineiden ja muiden tuotannontekijöiden hintojen noususta sekä markkinoiden ylikapasiteetista johtuvasta kireästä kilpailusta.

Vuonna 1982 Lassila & Tikanojan osti J. W. Suomisen ja vuonna 1988 Amerplastin. Vuonna 2001 syntyi Suominen-konserni, kun L & T jakautui Suominen kuitukankaat oy:ksi ja Suominen joustopakkaukset oy:ksi (Amerplast).

Vuonna 2013 Suomisen kotipaikka ja pääkonttori siirrettiin Tampereelta Helsinkiin. Seuraavana vuonna Suominen myi joustopakkaukset Iso-Britanniassa toimivalle pääomasijoitusyhtiölle ja liiketoiminnan johdolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut