Ilmavoimat teki tunnistuslennon: Kaksi venäläistä Suhoi 27 -hävittäjää ilmassa Suomenlahdella - Uutiset - Aamulehti

Ilmavoimat teki tunnistuslennon: Kaksi venäläistä Suhoi 27 -hävittäjää ilmassa Suomenlahdella

Ilmavoimat kuvasi Suhoi 27 -koneen torstaina Suomenlahden yllä. Su-27, Nato-koodinimeltään "Flanker", on kaksimoottorinen ilmaherruus- ja monitoimihävittäjä.

24.1.2019 16:15

Ilmavoimat suoritti torstaina keskipäivällä tunnistuslennon Suomenlahden yllä.

Ilmavoimat kertoo, että F/A-18 Hornet -hävittäjä kävi tunnistamassa kaksi Venäjän ilmavoimien Suhoi SU-27 Flanker -konetta kansainvälisessä ilmatilassa noin kello 11:30. Alueloukkauksesta ei kuitenkaan ollut kyse.

Lento herätti tavallista enemmän huomiota sääolosuhteiden vuoksi. Iltalehti kertoo lukijoidensa ottaneen yhteyttä lehteen, kun taivaalla näkyi epätavallisesti kaartuvia suihkumoottorien jättövanoja.

Suhoi 27 -koneet torstaina Suomenlahdella.

Aiemmin torstaina Venäjä kertoi tehneensä tunnistuslennon, jossa Suhoi 27 -kone kävi tunnistamassa Ruotsin ilmavoimien Gulfstream IV-SP -tiedustelukoneen. Venäjän mukaan kone lensi lähellä valtion rajaa, ja sen transponderi oli kytketty pois päältä.

Kyseessä on liikesuihkukoneen pohjalle rakennettu elektronisen tiedustelun erikoiskone.

Vastaavanlainen ruotsalaiskone on aiemmin bongattu Itämeren alueen lisäksi muun muassa viime keväänä Kyprokselta, jossa sen uskotaan tarkkailleen Venäjän sotilasoperaatiota Syyriassa.

Lue myös:

Koelentäjä Jyri Mattila tuntee 71 konetyyppiä Gripenistä museohävittäjään – "Hornetissa voi lyödä tehon tyhjäkäynniltä täydelle jälkipoltolle niin nopeasti kuin käsi liikkuu"

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos