Niikko: Malesiassa pidätetyt suomalaiset vapautetaan – lentävät Suomeen - Uutiset - Aamulehti

Niikko: Malesiassa pidätetyt suomalaiset vapautetaan – lentävät Suomeen

Kansanedustaja Mika Niikko kertoo, että suomalaiset on päätetty vapauttaa.

26.11.2018 21:31 | Päivitetty 26.11.2018 21:32

Neljä suomalaista pidätettiin viime viikolla Malesiassa, kun he jakoivat suositulla Langkawin lomasaarella kristillistä materiaalia paikallisille.

Pidätettyjen joukossa on kansanedustaja Mika Niikon (ps) kampanjapäällikkönä toiminut Timo Valtonen. Valtonen toimii myös Joosua Mission toiminnanjohtajana.

Niikko kertoo nyt, että viranomaiset ovat päättäneet vapauttaa kaikki neljä pidätettyä suomalaista.

Niikon mukaan hän on hankkinut suomalaisille lentoliput, ja he lentävät keskiviikkona Suomeen.

–Omaisten kannalta tämä on tärkeä uutinen ja hyvä lopputulos, Niikko kertoo.

Niikon mukaan omaiset haluavat kiittää kaikkia auttajia ja myös seurakuntaa, jonka on rukoillut heidän puolestaan.

Vankeus uhkasi

Niikon kampanjapäällikköä epäiltiin epäharmonian ja vihamielisten tunteiden aiheuttamisesta, josta minimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta ja maksimi viisi vuotta.

Malesia on vahvasti islaminuskoinen valtio, mutta maassa on myös pieni kristittyjen vähemmistö. Kristillinen lähetystyö on laissa kiellettyä.

Niikko kertoo käyttäneensä viime päivät ja erityisesti aamuyöt vaalipäällikkönsä ryhmän pidätyksen tilanteen parissa. Yhteyden saaminen pidätettyihin on ollut hankalaa.

Suomalaisten omaiset ja Niikko hankkivat perjantaina paikallisen lakimiehen tilannetta selvittämään. Nyt suurlähetystön edustaja on päässyt tapaamaan kaikki neljä suomalaista.

–Sieltä ei vastattu mihinkään yhteydenottopyyntöihin ennen kuin suurlähetystöstä mentiin käymään. Tuossa maassa asioita on hankala käsitellä. Vasta eilen saimme yhteyden kaikkiin pidätettyihin, Niikko kertoo.

Poliisin Facebook-julkaisusta ilmenee suomalaisilta takavarikoidut tavarat. Viranomaistietojen mukaan suomalaisilla oli mukanaan satoja muistikirjallisia Raamatun tekstejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos