POP Pankki erottaa Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan – taustalla luotonmyöntöön liittyvä väärinkäytösepäily - Uutiset - Aamulehti

POP Pankki erottaa Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan – taustalla luotonmyöntöön liittyvä väärinkäytösepäily

13.11.2018 15:22 | Päivitetty 13.11.2018 15:29

POP Pankin Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajana toiminut Teemu Teljosuo jättää kaikki tehtävänsä. Lähdön syynä on luottamuspula pankin hallituksen ja toimitusjohtajan välillä.

Pankki tiedottaa, että sisäisessä valvonnassa on havaittu ohjeistusten vastaisia toimia.

Toimitusjohtaja Teemu Teljosuon ja pankin hallituksen luottamuspulan taustalla on luotonmyöntöön liittyvä väärinkäytösepäily. Myös pankin sisäisen ohjeistuksen noudattamisessa on havaittu laiminlyöntejä.

Epäillyt väärinkäytökset tulivat ilmi pankin normaalissa sisäisessä valvonnassa, ja niihin reagoitiin välittömästi.

Kurikan Osuuspankilla on toimipisteet sekä Kurikassa että Tampereella.

Teemu Teljosuo vapautetaan kaikista tehtävistään Kurikan Osuuspankissa ja POP Pankki -ryhmän sisällä. Asiasta on raportoitu Finanssivalvonnalle ja tapaus on siirtynyt viranomaisten selvitettäväksi.

Asiakkaiden varat tai heidän saamansa palvelu ei ole tapauksen vuoksi vaarantuneet.

–Tapaus on erittäin valitettava. Pankin luotettavan toiminnan kannalta on keskeistä, että valvontamme toimii niin, että tällaiset epäilyt tulevat ilmi heti. Epäiltyjen väärinkäytöksien laajuutta tutkitaan tällä hetkellä viranomaisten toimesta, emmekä sen vuoksi voi avata asiaa yksityiskohtaisemmin. Luonnollisesti autamme viranomaisia mahdollisessa tutkinnassa, POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen tiedotteessa.

Nyt ilmenneiden väärinkäytösepäilyjen johdosta POP Pankki -ryhmä käynnistää välittömästi myös laajennetun sisäisen tarkastuksen kaikkiin pankkeihinsa.

Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi varatoimitusjohtaja Eija Lintala.

POP Pankkiryhmään kuuluu 26 itsenäistä osuuspankkia. Ryhmän entinen nimi oli Paikallisosuuspankki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos