Dieselveron poistoa ajava kansalaisaloite nopeasti eduskuntaan – vaaditut 50 000 nimeä kasassa yhden päivän aikana - Uutiset - Aamulehti

Dieselveron poistoa ajava kansalaisaloite nopeasti eduskuntaan – vaaditut 50 000 nimeä kasassa yhden päivän aikana

Tiistaiaamuna dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella oli jo yli 76 500 kannattajaa.

13.11.2018 9:02

Dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella on hurja kannatus. Tämän voi päätellä vauhdista, jolla se keräsi eduskuntakäsittelyyn vaadittavat kannatusilmoitukset Kansalaisaloite-palvelussa.

Aloite keräsi 50 000 kannatusilmoitusta maanantai-iltaan mennessä, eli vajaan päivän aikana. Tiistaiaamuna aloitteella oli jo yli 76 500 kannatusilmoitusta.

Kansalaisaloitteen vireille laittajat ovat Haapavedellä asuvat Tuulikki Paavola, Heino Paavola ja Tapio Mäkinen. He vaativat käyttövoimaveron poistoa dieselpolttoainetta käyttäviltä autoilta.

Perusteluna on, että dieselautojen käyttökustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla. Tämä johtuu dieselpolttoaineen hinnankorotuksista.

–Etenkin Pohjois-Suomessa ei tule toimeen ilman henkilöautoa, koska välimatkat ovat pitkiä ja työmatka-aikoihin joukkoliikenne ei useinkaan ole sopiva kohtuulliset matka-ajat huomioiden jos ollenkaan, kansalaisaloitteen perusteluissa sanotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos