"Hallituksen esityksen peruslähtökohdat eivät muuttuneet" - Uutiset - Aamulehti

"Hallituksen esityksen peruslähtökohdat eivät muuttuneet"

Kansanedustajat Krista Kiuru, Hannakaisa Heikkinen ja Sari Sarkomaa kertoivat sosiaali- ja terveysvaliokunnan työn valmistuneen lähes 400 tunnin jälkeen.

7.11.2018 17:37

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi keskiviikkona ensimmäisessä käsittelyssä mietintöluonnokset maakunta- ja sote-uudistuksen keskeisistä lakipaketeista. Ne lähtevät nyt perustuslakivaliokuntaan.

–Valiokunta ei hyväksynyt luonnoksia yksimielisesti, mutta ensimmäisessä käsittelyssä ei voinut vielä esittää vastalauseita, puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) totesi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti poikkeuksellisesti julkistaa mietintöluonnokset ja asiantuntijalausunnot. Valiokunta istui lähes 400 tuntia.

Kokoomuksen valiokuntavastaava Sari Sarkomaa iloitsi siitä, että hallituksen esityksen peruslähtökohdat niin maakunta-, tuottaja- kuin valinnanvapauslaissa eivät ole muuttuneet.

–Viemme perustuslakivaliokuntaan sellaisen kokonaisuuden, joka vie hallituksen perusperiaatteita eteenpäin. Paljon pykäliä on muokattu, mutta tämä on loikka eteenpäin.

Valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) sanoi, että tällä päivällä on symboliakin suurempi merkitys niille sadoille tuhansille ihmisille maakunnissa, jotka ovat jo kaksi ja puoli vuotta tehneet käytännön uudistusta todeksi.

–Heille tämä luo uskoa siihen, että tämä työ ei valu hukkaan, vaan nämä valtiopäivät pystyvät tekemään tämän historiallisen tärkeän uudistuksen, jolla parannetaan ihmisten tasa-arvoista pääsyä peruspalveluihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos