Kärkiehdokaskahinoiden loppukiri häämöttää – kisan altavastaaja Stubb: "Yritetään saada muutama maali vielä loppuviivoilla" - Uutiset - Aamulehti

Kärkiehdokaskahinoiden loppukiri häämöttää – kisan altavastaaja Stubb: "Yritetään saada muutama maali vielä loppuviivoilla"

Alexander Stubb saapui hyväntuulisena lehdistön eteen keskiviikkona Messukeskuksessa. Stubb on ehdolla EPP:n kärkiehdokkaaksi Euroopan komission johtoon.

7.11.2018 12:22 | Päivitetty 7.11.2018 12:25

Positiivinen fiilis. Hyvä tiimi. Joka delegaatiosta tulee positiivista palautetta.

Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokaskilpailussa mukana oleva Alexander Stubb on haastaja, mutta hän tuttuun tapaansa viesti mahdollisimman myönteisesti tavatessaan mediaa keskiviikkona Messukeskuksessa.

Stubbia pidetään altavastaajana EPP:n kärkiehdokaskisassa, ja ykkössuosikkina on saksalainen europarlamentaarikko Manfred Weber. Weberiä on julkisesti asettunut kannattamaan muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Messukeskuksessa pidettävässä EPP:n kongressissa valitaan puolueen ehdokas Euroopan komission puheenjohtajaksi kevään 2019 parlamenttivaalien jälkeen. EPP on perinteisesti ollut suurin ryhmä Euroopan parlamentissa, minkä vuoksi sen ehdokkaalla on suuri mahdollisuus menestyä myös, kun komission puheenjohtajaa lopulta valitaan. Suomesta EPP:hen kuuluvat kokoomus ja kristillisdemokraatit.

Molemmat ehdokkaat piipahtivat keskiviikkona päivällä omien kannattajiensa luona puhumassa. Stubbin kannattajakuntaa oli ympäri Messukeskusta ja myös sen ulkopuolella jo heti aamusta. Kampanjassa on käynnissä loppukiri.

–Julkinen tuki on ollut Manfred Weberillä ilman muuta, mutta yritetään saada muutama maali vielä loppuviivoilla, Stubb totesi lehdistölle.

Äänestys torstaina

Varsinainen äänestys kärkiehdokkaaksi tehdään suljettuna lippuäänestyksenä torstaina, ja äänioikeutettuja on kaikkiaan yli 700.

Stubb kertoo, että keskiviikkona on vielä toistakymmentä tilaisuutta, jossa käydä näyttäytymässä. Ihan yöhön saakka hän ei aio kampanjoida.

–Jossain vaiheessa pitää alkaa valmistautua puheeseen ja ottaa pikkuisen happea matkan varrelle, Stubb sanoo ja kertoo työn jatkuvan puoleen yöhön saakka.

–Saa muutaman tunnin yöunet ja aamulenkin, niin sitten jaksaa huomenna painaa, hän jatkaa.

Stubb kohtaa illalla väittelyssä vastaehdokkaansa Manfred Weberin. Voittaja on määrä olla selvillä torstaina puolen päivän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: