Käräjäoikeus: Väyrysen potkut kansalaispuolueesta laittomat - Uutiset - Aamulehti

Käräjäoikeus: Paavo Väyrysen potkut kansalaispuolueesta laittomat

Paavo Väyrynen ja kansalaispuolueen nykyjohto ovat kinastelleet pitkään useista asioista.

5.11.2018 15:09

Helsingin käräjäoikeuden mukaan kansalaispuolue toimi laittomasti erottaessaan puolueen perustajan Paavo Väyrysen.

–Helsingin käräjäoikeus on 5.11.2018 antamassaan tuomiossa (nro 18/62026) vahvistanut mitättömäksi ja julistanut pätemättömäksi Kansalaispuolue r.p.:n hallituksen kokouksessa 3.3.2018 tehdyn päätöksen Paavo Väyrysen erottamisesta, käräjäoikeus tiedottaa.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa maanantaina kello 14.

Käräjäoikeuden tuomiossa on kyse joulukuussa 2017 ja helmi–maaliskuussa 2018 pidettyjen hallituksen kokousten sekä vuosikokouksen päätösten lainmukaisuudesta.

Kokouksissa kansalaispuolueen hallitus erotti jäseniä ja hyväksyi uusia jäseniä. Potkut puolueesta sai myös sen perustaja Paavo Väyrynen. Sen sijaan hallituksen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen valittiin vuosikokouksessa jatkamaan koko puolueen puheenjohtajana.

Vaikka Väyrynen pyrki samaan aikaan myös keskustan puheenjohtajaksi, hän piti erottamistaan kansalaispuolueesta laittomana.

Käräjäoikeus siis yhtyi Väyrysen näkemykseen.

Käräjäoikeus on myös julistanut pätemättömäksi kansalaispuolueen maaliskuun vuosikokouksessa tekemän päätöksen hallituksen valinnasta.

Sen sijaan kansalaispuolueen hallituksen kokouksissa ja vuosikokouksessa tehtyjä muita päätöksiä ei käräjäoikeus katsonut mitättömiksi tai pätemättömiksi.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Maanantain tuomio on vain yksi osa Väyrysen ja hänen perustamansa kansalaispuolueen nykyisen johdon välisistä monista kiistoista, jotka koskevat muun muassa valtaa puolueen johdossa, jäsenrekisterin käyttöä ja rahankäyttöä.

Näistä on edelleen kesken oikeudellisia prosesseja.

Väyrynen lähetti tuomion jälkeen lyhyen tiedotteen oikeuden päätöksestä.

–Olen tyytyväinen siihen, että Helsingin käräjäoikeus vahvisti mitättömäksi ja julisti pätemättömäksi päätöksen, jolla minut 3.3. erotettiin kansalaispuolueen jäsenyydestä. Niin ikään olen tyytyväinen siihen, että käräjäoikeus julisti pätemättömäksi vuosikokouksen 3.3. tekemän päätöksen hallituksen valinnasta, Väyrynen kirjoittaa.

Hän ilmoittaa tutustuvansa tarkemmin oikeuden tuomioon.

–Muilta osin perehdyn ratkaisuun ja harkitsen vastavalituksen tekemistä, jos vastaaja hakee muutosta käräjäoikeuden ratkaisuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos