Tältä näyttää Hämeenkatu, kun ratikkatyömaa on valmis – ensimmäiset uudet puut istutetaan tänään - Uutiset - Aamulehti

Tältä näyttää Hämeenkatu, kun ratikkatyömaa on valmis – ensimmäiset uudet puut istutetaan tänään

Uudet puistolehmukset on kasvatettu kaupungin taimistoilla ja taimien pituus on 4–5 metriä. Istuttaminen alkoi maanantaina.

5.11.2018 10:57 | Päivitetty 5.11.2018 13:56

Tuulensuuhun Tampereen Hämeenkadulla istutetaan ensimmäiset katupuut tänään maanantaina. Puistolehmuksia istutetaan Näsilinnankadun liittymästä Hämeenpuistoon päin yhteensä kymmenen, viisi kummallekin puolelle katua.

Raitiotieallianssi on julkaissut myös havainnekuvan, miltä Hämeenkatu ja uudet puut näyttävät, kun työmaa on valmis.

Havainnekuva Hämeenkadusta.

Uudet puistolehmukset on kasvatettu kaupungin taimistoilla ja taimien pituus on 4–5 metriä.

–Puiden arvioitu elinikä on ainakin sata vuotta ja jopa enemmänkin, arvioi Tampereen kaupungin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki tiedotteessa.

Tuulensuu on Hämeenkadun ensimmäinen kortteli, jossa raitiotie ja tuleva katurakenne alkavat hahmottua. Puiden istutuksen jälkeen työmaa-aitoja siirretään siten, että jalkakäytävä levenee.

–Tällä osuudella saa hyvän kuvan siitä, miltä Hämeenkadun raitiotie sekä uudet jalankulku- ja pyöräilyväylät valmiina näyttävät, Lehtimäki toteaa.

Hämeenkadulle tullaan istuttamaan yhteensä 91 puuta eli enemmän kuin kadun varrella aiemmin kasvoi.

Kaiken kaikkiaan raitiotien reitille tullaan istuttamaan satoja puita: 440 puistolehmusta, 84 rauduskoivua ja kymmeniä kappaleita muun muassa vuorijalavia, pylväshaapoja, vaahteroita, pylväspihlajia ja pilvikirsikoita.

Puut istutetaan radan varteen koko reitille Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysille asti.

Tuulensuun korttelissa jatketaan säiden salliessa jalankulku- ja pyöräilyosuuksien kiveystöitä vuoden loppuun asti. Kadunrakentamistöiden tavoitteena on saada korttelin pohjoisreuna valmiiksi loppuvuoden aikana.

Puita istutettin maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: