Poliisi puhallutti ja poisti Norwegianin lentäjän koneesta Helsinki-Vantaalla – Epäillään käyttäneen päihteitä - Uutiset - Aamulehti

Poliisi puhallutti ja poisti Norwegianin lentäjän koneesta Helsinki-Vantaalla – Epäillään käyttäneen päihteitä

Lukija nappasi tilanteesta kuvan.

2.11.2018 19:43

Poliisi epäilee Norwegianin lennon kapteenia päihteiden käytöstä.

Poliisi puhallutti kapteenin ennen koneen lähtöä. Iltalehden tietojen mukaan kyseessä oli Norwegianin lento, joka oli lähdössä Dubaihin.

Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksen yleisjohtaja Miika Laine vahvistaa asian.

Hänen mukaansa tapauksesta kirjataan rikosilmoitus. Laineen mukaan epäilyssä on kyse joko huumaavan aineen käyttämisestä ilmailussa tai ilmailuliikennejuopumuksesta.

–Häntä epäillään joko ilmailuliikennejuopumuksesta tai huumaavan aineen käyttämisestä ilmailussa.

Laine muistuttaa, että ilmailuliikenteessä promilleraja on tasan nolla. Laine sanoo, ettei tässä vaiheessa voi kommentoida asiaa enempää.

Norwegian kommentoi

Norwegianin viestintäpäällikkö Astrid Mannion-Gibson on kommentoinut tapausta sähköpostitse.

Hänen mukaansa poliisi on ”vapauttanut kapteenin”.

–Pahoittelemme matkustajillemme aiheutunutta haittaa. Asiakkaidemme ja kollegojemme turvallisuus on aina etusijalla. Valitettavasti tämä aiheutti lennon myöhästymisen, sillä joitakin miehistön jäseniä vaihdetaan. Toivomme kuitenkin, että matkustajat pääsevät matkaan mahdollisimman pian, hän sanoo.

Miika Laine Itä-Uudenmaan poliisista täsmentää, että poliisi ei ole kohdistanut kapteeniin mitään pakkokeinoja, mutta rikosilmoitus on kirjattu, ja asia etenee arkena.

–Häntä on puhutettu, minkä jälkeen hän on ollut vapaa lähtemään.

Päihteiden käyttö tapetilla viimeksi elokuussa

Viimeksi elokuussa Suomessa uutisoitiin laajasti Finnairin lentäjään kohdistuneesta päihde-epäiltystä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kohun myötä lentoyhtiö Finnair myönsi, että päihteiden käyttö on kasvava ongelma lentoyhtiössä.

Lue myös:

Finnairin mukaan keskiviikon tapaus on harvinainen – 2000-luvulla kuitenkin kolme aiempaa tapausta, joissa humalainen lentäjä on päässyt Finnairin koneen ohjaamoon

Lentokapteenin päihde-epäily syyteharkinnassa – Finnair myöntää: Päihteiden käyttö kasvava ongelma lentoyhtiössä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos