Raumalle suuri tilaus taistelualuksien rakentamisesta – Samaan aikaan telakalla rakennetaan matkustajalaivaa - Uutiset - Aamulehti

Raumalle suuri tilaus taistelualuksien rakentamisesta – Samaan aikaan telakalla rakennetaan matkustajalaivaa

Laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions ja Puolustusvoimat ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen neljän sota-aluksen rakentamisesta.

2.11.2018 12:34

Laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) ja Puolustusvoimat ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen taistelualusten rakentamisesta.

Sopimus koskee neljän Laivue 2020 -korvetin rakentamista Raumalla. Sopimus pitää sisällään muun muassa alusten hinnan, toimitusaikataulun, vastuunjaon sekä riskienhallintaan liittyvät asiat.

RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo tiedotteessa, että aiesopimusta on odotettu Raumalla.

–Rauma on perinteinen paikka suomalaisten taistelualusten rakentamiselle. Meille on kunnia-asia jatkaa tätä palveluperinnettä.

RMC sai vuonna 2017 Merivoimien logistiikkalaitokselta valtuutuksen tehdä merkittävän osuuden monitoimikorvettien perussuunnittelusta. Varsinainen rakentamissopimus solmitaan alkuvuodesta 2019.

Yhtiö on solminut aiesopimuksen myös uuden matkustaja-aluksen rakentamisesta Tallinkin kanssa.

Heinimaan mukaan Rauman telakalle mahtuu useita erilaisia projekteja.

–Tallinkin matkustaja-alus luovutetaan tilaajalleen vuoden 2021 lopussa, ja taistelukorvettien rakentaminen alkaa näillä näkymin 2020. Se kestää vuoteen 2027 asti. Kaupallista puolta ja sotalaivoja rakennetaan toki rinnakkain, mutta täysin erillään toisistaan jo turvallisuussyistä, Heinimaa toteaa.

RMC hakee parhaillaan lisää työntekijöitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos