Lähes 25 miljoonaa euroa tienannut Alexander Hanhikoski opiskeli matematiikkanerojen hautomossa Pirkanmaalla - Uutiset - Aamulehti

Lähes 25 miljoonaa euroa tienannut Alexander Hanhikoski opiskeli matematiikkanerojen hautomossa Pirkanmaalla – Hiomaton timantti ja ohjelmointivirtuoosi jo silloin, sanoo opettaja

Alexander Hanhikoski kävi matikkanerojen hautomoksi kutsutun Päivölän matematiikkalukion, kirjoitti kahdessa vuodessa ylioppilaaksi ja pääsi tulosten perusteella suoraan yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa.

1.11.2018 21:26 | Päivitetty 1.11.2018 21:44

Pääomatulomiljonääri Alexander Hanhikoski erottautui jo 16-vuotiaana tullessaan lukiota suorittamaan Päivölän opistoon, Valkeakoskella toimivaan matikkanerojen hautomoon.

–Hän erottui muista ohjelmointivirtuoosina. Näkyi jo silloin, että kyseessä on hiomaton timantti, kertoo Esa Lappi.

Lappi on Päivölän opiston nykymuotoisen matematiikkalinjan isä. Sitä voisi kuvata matikkanerojen hautomoksi, jossa kahdessa vuodessa, kesät ja osittain viikonloputkin opiskellaan erityisesti matematiikkaa, ohjelmointia ja tietotekniikkaa paljon pitemmälle kuin lukioissa.

–Meillä on useita Maolin matematiikkakilpailuissa pärjänneitä. Tänä vuonna yksi opiskelija osallistuu kansainvälisiin matematiikkaolympialaisiin, Lappi kertoo.

Hanhikoski vietti vuodet 2002–2004 Valkeakoskella sisäoppilaitosmaisesti toimineessa Päivölän opistossa, jossa hän opiskelutovereidensa kanssa suoritti ennätysnopeasti kahdessa vuodessa lukion kurssit.

–Alexanderilla oli kunnianhimoa ja draivia. Hän oli myös kontaktia ottava, sydämellinen ihminen, joka pärjäsi opiskelijayhteisössä hyvin, sanoo Lappi.

Lappi on ollut yhteyksissä Alexander Hanhikosken kanssa myös Päivölän vuosien jälkeen.

–Viimeksi kun soiteltiin viime vuonna, Alexander kertoi, että hänellä on lupaavia bisneksiä, Lappi kertoo.

Hanhikoski tienasi viime vuonna kolmanneksi eniten verotettavia ansio- ja pääomatuloja Suomessa. Hanhikosken yhteenlasketut tulot olivat 24,6 miljoonaa euroa, josta ansiotuloja oli vain 30 000 euroa.

Digitaalisen valuutan vaihtoalustana toimiva Bittiraha.fi -verkkosivusto kertoo, että Hanhikoski on tehnyt pääomatulonsa juuri digitaalisen valuutan, erityisesti Bitcoinien kaupoilla.

Hanhikoski itse ei ole julkisuudessa kertonut, mistä pääomatulot ovat peräisin.

Katso tästä:

Kaikki yli 120 000 euroa vuonna 2017 tienanneet

Lue täältä kaikki verojutut

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos