Sukeltajat nostivat Indonesian turmakoneen mustan laatikon, joka voi kertoa, miksi lentokone syöksyi mereen - Uutiset - Aamulehti

Sukeltajat nostivat Indonesian turmakoneen mustan laatikon, joka voi kertoa, miksi lentokone syöksyi mereen

Indonesialaiset pelastusjoukot haravoivat lentoyhtiö Lion Airin maanantaisen turman onnettomuuspaikkaa keskiviikkona.

1.11.2018 15:16

Indonesialaiset sukeltajat nostivat lentoyhtiö Lion Airin mereen syöksyneen matkustajakoneen mustan laatikon, kertoi yksi sukeltajista medialle torstaina.

Mustan laatikon toivotaan kertovan, miksi 189 ihmistä kuljettanut, lähes uusi lentokone syöksyi mereen maanantaina Jakartan edustalla. Kaikki matkustajat kuolivat.

Kone oli maanantaiaamuna Indonesian sisäisellä, tunnin kestävällä matkalla pääkaupungista Jakartasta Pangkal Pinangiin.

–Kaivoimme ja saimme mustan laatikon, kertoi Hendra-niminen sukeltaja pelastusaluksen kannella Metro TV:lle.

Mudan ja roskan kuorruttama

Musta laatikko löytyi meren pohjasta mudan ja roskan seasta. Sukeltajan mukaan se on väriltään oranssi ja ehjä. Hän ei kuitenkaan kertonut, oliko kyseessä lennon tietoja vai ääniä tallentanut laatikko.

Sukeltajat löysivät lentokoneesta enää "pieniä palasia". Mustan laatikon löytyminen saattaa merkitä etsintöjen päättymistä.

Indonesian pelastusviraston tiedottaja Yusuf Latif ei vahvistanut laatikon löytymistä, vaan sanoi, että sukeltajat löysivät oranssin esineen.

Signaali vahvistui

Aikaisemmin torstaina Indonesian liikenneturvallisuusyksikön varajohtaja Haryo Satmiko vahvisti Reutersille, että "ping"-signaali, jota jonkun mustista laatikoista uskottiin lähettävän, oli vahvistunut.

Sukeltajat aloittivat mustan laatikon etsimisen aamuviideltä paikallista aikaa hyvissä sääoloissa.

Keskiviikkona pelastustyöntekijät kertoivat paikantaneensa hylyn. Jos hylky löytyy, se nostetaan nosturin avulla, koska sen sisällä on todennäköisesti useita ruumiita.

Viranomaisten mukaan etsintöjä tehdään oikealta alueelta, koska vedestä on löytynyt pelastusliivejä, housuja ja aikakauslehtiä, joiden uskotaan olevan peräisin lentokoneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos