Tytön äiti haki lähestymiskieltoa muutama päivä aiemmin, mies ampui 6-vuotiaan tyttärensä ja itsensä Ivalossa – ”Tekoon liittyy vakaata harkintaa” - Uutiset - Aamulehti

Tytön äiti haki lähestymiskieltoa muutama päivä aiemmin, mies ampui 6-vuotiaan tyttärensä ja itsensä Ivalossa – ”Tekoon liittyy vakaata harkintaa”

1.11.2018 13:04

38-vuotias mies ja hänen tyttärensä löydettiin kuolleina omakotitalosta maanantaina. Poliisi tiedotti tiistaina, että se epäilee miehen ampuneen ensin 6-vuotiaan tyttärensä ja sitten itsensä. Nyt torstaina poliisi on tarkentanut tapahtumien kulkua. Tapausta tutkitaan murhana.

–Poliisin tekemissä esitutkintatoimissa on tullut ilmi seikkoja, jotka osoittavat tekoon liittyvän vakaata harkintaa, poliisin tiedote kertoo.

Lapin käräjäoikeudesta vahvistettiin Iltalehdelle, että lapsen äiti oli oli hakenut miehelle lähestymiskieltoa 24. lokakuuta eli viime viikon keskiviikkona. Veriteko tapahtui seuraavana maanantaina.

Poliisi ei kommentoi lähestymiskieltoasiaa tarkemmin. Tutkinnanjohtaja Marko Ijäs sanoo, että se ei ole poliisilla tutkinnassa.

–Yleiseltä kannalta voi sanoa, että lähestymiskieltoasia on käsittääkseni ollut vireillä käräjäoikeudessa. Eli tällaista ei ole silloin ollut määrättynä, enkä pysty sanomaan sen sisällöstä. Se ei ole poliisin asia muutenkaan.

Vanhemmat olivat eronneet

Lapsen äiti ja isä olivat eronneet.

–Kyseessä oli eronnut pari, joka asui eri osoitteissa, Ijäs vahvistaa.

Surma-ase oli luvallinen ja miehen oma. Kuolleet löysi poliisipartio.

Oliko poliisilla syy mennä taloon, kuka teki ilmoituksen?

–Siihen en lähde tarkemmin kommentoimaan. Poliisipartio tehtävällä löysi heidät talosta.

Oliko miehen osalta ollut uhkauksia, koska poliisi puhuu vakaasta harkinnasta?

–Poliisilla ei ole tutkittavana tällaisia asioita. Tätäkin tietysti tutkitaan tässä murhatutkinnassa, kaikkia tapahtumiin johtaneita syitä.

Rikoksen tapahtuma-ajaksi on tarkentunut maanantai-iltapäivä. Teko tapahtui perheen aiemmin asumassa talossa haja-asutusalueella Ivalossa.

–Esitutkinnassa tullaan selvittämään rikoksen tarkempaa tapahtumien kulkua sekä rikokseen johtaneita syitä, poliisin tiedote päättyy.

Tapaus on järkyttänyt pientä paikkakuntaa ja koko Suomea. Inarin kunnassa aloitettiin välittömästi kriisiapua tragedian vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: