Väärinymmärrys: Kyytiä tarjonnut ei ollutkaan namusetä - Uutiset - Aamulehti

Väärinymmärrys: Kyytiinsä houkutelleesta miehestä varoitettiin koululaisia – kyseessä luokkatoverin isä, joka tarjosi kyytiä huonon sään takia

Koululaisen isä oli tarjonnut huonon sään takia kyytiä.

1.11.2018 21:30

Vain kuukausi sitten kohistiin jyväskyläläisestä rakennusmiehestä, joka joutui perättömän nettikirjoittelun kohteeksi. Rakennusmies oli ajanut hiljaa päiväkodin lähettyvillä työnsä takia. Facebookissa alkoi levitä rakennusmiehen autosta varoittava viesti, jossa oli auton ja rakennusmiehen tuntomerkit.

Läheisen koulun vanhemmat saivat rakennusmiehestä varoitusviestin. Mies alkoi saada uhkauksia.

Vastaavanlainen tapaus sattui tiistaina helsinkiläiskoulussa. Koulun oppilaille, huoltajille ja opettajille lähetettiin hieman ennen kello 11:ä viesti, jossa luki:

–Sain tiedon, että koulun lähellä Vuosaarentiellä on ollut tapaus, jossa vieras mies on yrittänyt houkutella tokaluokkalaista tyttöä autoonsa. Mies oli sanonut vievänsä tytön kouluun ja että autossa on jo toinenkin lapsi. Kyseessä oli musta auto, jonka takaikkuna oli tummennettu.

Viestissä pyydettiin keskustelemaan pienten koululaisten kanssa siitä, että tuntemattomien kyytiin ei pidä mennä. Viestissä myös muistutettiin, että vastaavanlaisista tapauksista pitäisi tehdä ilmoitus poliisille.

Hieman ennen seitsemää oppilaat, huoltajat ja opettajat saivat toisen viestin. Siinä luki:

–Viestini perusteella selvisi, että mies on ollut luokkakaverin isä, joka on ollut tuomassa omia lapsiaan kouluun. Koska sää on ollut huono, on tarkoituksena tarjota kaverille kyyti. Tarkoitus on tehdä ystävällinen teko, viestissä lukee.

–Tällä kertaa voimme huokaista helpotuksesta.

Rehtori vahvistaa

Koulun rehtori vahvistaa tapauksen Iltalehdelle.

–Tällainen tieto minulla on, että kyseessä on väärinymmärrys.

Miten rehtorin näkökulmasta asia on mennyt?

–Se kertoo tästä nykyajasta. Totta kai olemme tosi tarkkoja kaikelle tällaiselle ja haluamme informoida, mutta joskus sattuu tällaisia väärinkäsityksiä ja väärintulkintoja.

Rehtori ei tiedä, kuka väärintulkinnan teki.

Asiaa on käsitelty koulun sisällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos