Tampereen demarit eivät tehneet sunnuntai-iltana päätöstä Atanas Aleksovskin asemasta - Uutiset - Aamulehti

Tampereen demarit eivät tehneet sunnuntai-iltana päätöstä Atanas Aleksovskin asemasta

Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä keskusteli Atanas Aleksovskin asemasta kokouksessa, jonka keskustelu oli vilkasta.­

4.11.2018 22:15 | Päivitetty 4.11.2018 22:18

Tampereen Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajan sekä kunnallispoliitikon Atanas Aleksovskin asemaan valtuustoryhmässä ei saatu sunnuntaina vastausta.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen jäsen sekä Kotilinnasäätiön toiminnanjohtaja Aleksovski sai tiistaina syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä.

Toistaiseksi hän on luopunut valtuustoryhmän puheenjohtajan paikasta sekä Finnpark Oy:n hallituksen puheenjohtajan tehtävistä.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä käsitteli sunnuntain kokouksessaan Aleksovskin asemaa, mutta kokous keskeytettiin hieman ennen kymmentä illalla. Kokousta jatketaan maanantai-iltana.

–Ihmiset alkoivat väsyä. Haluamme myös kuulla Aleksovskia itseään, mutta hän ei ulkomaanmatkan vuoksi ollut tänään paikalla, kertoo valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Ilpo Sirniö.

Sirniö kuvaa keskustelua vilkkaaksi.

Tiistaina Sirniö totesi Aamulehdelle, että ryhmän sisällä oli noussut painetta kokouksen pitämiseen. Ryhmässä haluttiin keskustella ainakin Aleksovskin luottamustoimista.

Myös toinen epäily

Aleksovskia epäiltiin aluksi myös säätiörikoksesta, mutta rikosepäily ei johtanut syytteeseen.

Rikosepäilyssä on kyse liiketoimista, joiden päätteeksi rakennuskonserni Lehto Groupiin kuuluva Rakennuskartio maksoi Tampereella Muotialantie 36:ssa sijaitsevan tontin vuokraoikeudesta Kotilinnasäätiölle 1,15 miljoonaa euroa. Kaupat Asunto Oy Tampereen Nekalanpuiston osakkeista ja samalla arvotontin vuokraoikeudesta tehtiin maaliskuussa 2017.

Tontti oli vuokrattu ennen kauppoja Tampereen kaupungilta säätiölle. Maanvuokrasopimuksen perusteella säätiö ei olisi saanut siirtää tonttia rakentamattomana eteenpäin.

Esitutkinnassa myös Kotilinnasäätiön hallituksen jäseniä epäiltiin rikoksesta. Heidän osaltaan kuitenkin rikosepäily päättyi esitutkintaan tai kihlakunnansyyttäjän tekemään syyttämättäjättämispäätöksen.

Myöskään rikoksesta epäilty konsultoiva arkkitehti Jyrki Laiho ei saanut syytettä. Esitutkinnassa rikoksesta oli epäiltynä myös Tampereen entinen pormestari Timo P. Nieminen (kok.). Häntäkään vastaan ei nostettu syytteitä.

Aleksovski vakuutti tiistaina syyttömyyttään Aamulehden haastattelussa.

–Edelleen kiistän syytteen. Kaupunki oli tietoinen näistä asioista, ja kaikki asiakirjat on toimitettu (säätiön) hallitukselle, Aleksovski totesi.

–En ole mitään lisännyt tai poistanut sieltä.

Aleksovskin totesi uskovansa, että syyte hylätään.

–Julkisuudessa on esitetty minusta niin paljon paikkansa pitämättömiä asioita, että on hyvä, että asia selvitetään. Uskon oikeusvaltioon ja olen siksi rauhallisella mielellä, Aleksovski totesi.

Hän ei halunnut yksilöidä, mistä julkisuudessa esitetyistä asioista on kyse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?