Varo FB:ssä leviävää huijauskirjettä – Tällä yksinkertaiselle konstilla ohitat algoritmin, joka päättää kenen julkaisuja näet - Uutiset - Aamulehti

Varo FB:ssä leviävää huijauskirjettä – Tällä yksinkertaiselle konstilla ohitat algoritmin, joka päättää kenen julkaisuja näet

Facebookissa leviää kiertokirje, joka on huijaus. Postauksen jakaminen ei ohita FB:n algoritmia, vaikka kirjeessä niin väitetään.­

24.9.2018 8:14

Facebookissa leviää kovaa vauhtia kiertokirje, joka väittää, että Facebook antaa nähdä vain 25 kaverin päivityksiä. Kirje antaa myös neuvon miten algoritmi ohitetaan.

Kirje alkaa näin: Kyllä, haluan itse valita mitä luen ja seuraan. Kaverit, tämä on siis TÄRKEÄ viesti: "Päätin myös ohittaa facebook-algoritmin muutoksen, jossa todetaan, että en näe niin montaa julkaisua. Tässä on miten välttyä siltä, että kuulee samoja 25 fb-kaveria eikä ketään muuta”, toteaa kirje ja väittää, että postauksen jakaminen auttaa ohittamaan FB:n algorimin.

”En tarvitse facebookia valitsemaan ystäviäni”, todetaan kirjeen lopussa.

Kuulostaa ylevältä mutta kirje on huijaus. Facebook ei rajoita uutispäivityksiä 25 kaveriin. Postauksen jakamisesta ei ole mitään hyötyä.

Business Insiderin mukaan kysessä on kansainvälinen kiertokirje, josta on useita versioita.

On totta, että Facebook valitsee kunkin käyttäjän oman käyttäytymisen perusteella mitkä päivitykset hänelle näkyvät. Näin tekevät monet muutkin sosiaalisen median palvelut ja jopa vähittäiskaupat ja tavaratalot. Ne tuotteet, jotka ovat suosituimpia ovat näkyvimmällä paikoilla.

Tietokoneella Facebookin algoritmi on helppo ohittaa säätöjä muuttamalla.

FB:n sivun vasemmassa yläkulmassa on Uutiset -nappi. Sen vieressä on kolme pistettä. Klikkaamalla näitä pisteitä aukeaa valikko, josta voi valita millä perusteella uutiset näytetään. Kun valitsee ”viimeisimmät” näkyvät uutiset siinä järjestyksessä kuin ne on julkaistu Facebookissa.

Muuttuu Facebookin uutisvirta tästä merkittävästi? Näkyykö FB:ssä nyt aivan yllätäviä asioita ja mielipiteitä?

Ei, sillä ihmiset elävät myös todellisuudessa oman vertaisryhmänsä sisäisessä kuplassa.

Lisäksi uutisvirta täyttyy samojen, ahkerien postaajien ja ryhmien uutisista, jotka ovat ennenkin täyttäneet Facebook-näkymäsi.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat