15 yhdistystä Pohjois-Tampereella vastustaa Terälahden koulun ja päiväkodin lakkautusta - Uutiset - Aamulehti

15 yhdistystä Pohjois-Tampereella vastustaa Terälahden koulun ja päiväkodin lakkautusta

Terälahden koulua on esitetty lakkautettavaksi.

4.9.2018 6:59

Kaikkiaan 15 yhdistystä Pohjois-Tampereelta vastustaa Tampereen kaupungin kouluverkkoselvityksen esitystä Terälahden koulun ja päiväkodin lakkauttamiseksi.

Esitystään yhdistykset perustelevat muun muassa sillä, että Terälahden koulutalo toimii hyvin. Terälahdessa koulu ja päiväkoti muodostavat yhdistysten kannanoton mukaan tiiviin yhteisön, jossa 0–6-luokat toimivat samoissa tiloissa.

–Lapsilla on turvallinen ja matala kynnys eskarista eteenpäin. Tilat koulutalolla ovat hyvässä peruskunnossa, ja luontokoulu Korennon toimintaedellytykset ovat Terälahdessa upeat, vetoomuksessa todetaan.

"Kämmenniemeen liikkuminen kohtuutonta"

Koulun käyminen Kämmenniemessä tekisi vetoajien mukaan päivästä todella pitkän alakoululaisille ja esikouluikäisille. Matka olisi pisimmillään yli 30 kilometriä, ja matka-aika päivässä jopa kaksi tuntia, sillä taksit kiertävät hiekkateitä myöten.

–Päiväkotiin lapsensa vieville tämä veisi merkittävästi lisää aikaa työpäivästä, sillä useat työskentelevät kotoaan käsin tai Ruoveden ja Virtain suunnassa.

Nykyiset Kämmenniemen tilat eivät vetoomuksen allekirjoittajien mukaan mahdollista alakouluun lisäryhmiä, ja luokkakoot ovat jo nyt äärirajoilla.

Kämmenniemessä on ollut muun muassa ilmanvaihto-ongelmia ylisuurien ryhmien takia.

Koulun ja päiväkodin lakkauttaminen olisi kannanoton mukaan vakavasti ristiriidassa Pohjois-Tampereen kehittämisen kanssa.

–Terälahden koulu muodostaa keskeisen osan Tampereen pohjoisimman osan yhteisöä. Koulun lakkauttaminen näivettäisi alueen julkista liikennettä.

Allekirjoittajien mukaan riskinä on myös, että myös koulun yhteydessä toimiva kirjasto lakkautettaisiin.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Terälahden koulun vanhempainyhdistys, Terälahden Seutu ry, Kämmenniemen koulun vanhempainyhdistys, Kämmenniemen omakotiyhdistys,

Kaanaan kyläyhdistys, Kapeen maa- ja kotitalousseura, Pohjois-Teiskon maa- ja kotitalousseura, MTK-Teisko ry, Teisko-Seura ry, Pohjois-Teiskon Nuorisoseura, Lions Club Teisko, Teiskon riistanhoitoyhdistys, Teiskon Työväenyhdistys, Teiskon Urheilijat ja Teisko Triathlon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut