Turun terrori-iskuun liittyvässä vahingonkorvaushuijauksessa syytteet petoksesta ja törkeästä väärennöksestä - Uutiset - Aamulehti

Turun terrori-iskuun liittyvässä vahingonkorvaushuijauksessa syytteet petoksesta ja törkeästä väärennöksestä

Vuonna 2018 uutisoitiin kahdesta tutkinnasta, jotka liittyivät Turun terrori-iskussa haavoittuneen yrityksistä huijata itselleen korvauksia ja tämän joukkorahoituskampanjaan.

24.4.2020 12:08 | Päivitetty 24.4.2020 12:13

Syyttäjä on nostanut syytteet yhtä henkilöä vastaan törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä liittyen Turun terrori-iskun jälkeen haettuihin vahingonkorvauksiin.

Syyttäjän mukaan lisäksi samassa asiassa on nostettu syyte kahta henkilöä vastaan rahankeräysrikoksesta, joka myös liittyy Turun terrori-iskuun. Toinen syytetyistä on petoksesta syytetty.

Haastehakemus on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen, mutta syyttäjä ei tiedota tällä hetkellä asiasta enempää.

Jutun pääkäsittelyn ajankohtaa ei ole vielä määrätty. Asiakirjat tulevat julkisiksi vasta käräjäoikeuden suullisen käsittelyn jälkeen, ellei käräjäoikeus määrää toisin.

Julkisuudessa on aiemmin uutisoitu siitä, kuinka vuonna 2017 Turun terrori-iskussa vammautunut Hassan Zubier yritti huijata itselleen korvauksia.

Hänen esittämänsä todistus menetetyistä ansioista ambulanssifirmassa Ruotsissa oli väärennös. Elokuussa 2018 mies oli ilmoittanut syyttäjälle tunnustavansa tekonsa ja sen, että oli esittänyt perättömän todisteen tuomioistuimessa ja yrittänyt saada oikeudettomia korvauksia vammastaan Valtionkonttorista. Vuonna 2018 mies perusteli väärien tietojen antamista huonolla taloudellisella tilanteella.

Turun terrori-iskun sankari Hassan Zubier ei ole ensihoitaja – myöntää myös valehdelleensa rauhanturvapalveluksesta

Keskusrikospoliisi aloitti näistä Turun terrorioikeudenkäynnissä ja esitutkinnassa esille tulleista asioista tutkinnan. Lisäksi keskusrikospoliisi aloitti syksyllä 2018 tutkinnan saman miehen rahankeräyksestä joukkorahoitussivustolla. Tapauksessa oli epäiltynä kaksi ihmistä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on aiemmin tuominnut Abderrahman Bouananen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja useista murhan yrityksistä elinkautiseen vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi, että Bouanane syyllistyi Turussa elokuun 18. päivänä 2017 Suomen historian ensimmäiseen ääri-islamistiseen terrori-iskuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos