Ukkosseuranta 2. elokuuta 2018 - Uutiset - Aamulehti

Ukkosseuranta: Näin voimakas ukkosrintama riehui Pirkanmaalla torstaina – Aiheutti tulvia ja pisti pelastuslaitoksen koville

Kangasalla vesi tulvi parkkihalliin.

2.8.2018 17:09 | Päivitetty 2.8.2018 22:26

Ukkosaalto on saapunut Pirkanmaalle torstai-iltana. Aamulehti seuraa reaaliajassa ukkosten etenemistä ja niiden aiheuttamia vahinkoja.

Aiheuttaako myrsky tuhoja sinun lähelläsi? Lähetä kuva tai video Aamulehden uutisvinkin kautta tai osoitteeseen al.online@aamulehti.fi.

Kello 23.17 Forecasta kerrotaan, että ukonilmaa on luvassa myös perjantaina. Tampereelle ukkosta on luvattu perjantaiaamulle.

Kello 22.16 Pirkanmaan pohjoisosassa palaa tällä hetkellä kuusi yhtäaikaista maastopaloa. Maastopaloja on niin paljon, että kaikki päivystävät palomestarit on hälytetty tehtäväpaikoille. Päivystävä päällikkö Ari Viitanen ei muista vastaavaa tilannetta olleen koko 40-vuotisen uransa aikana. Pirkanmaan pelastuslaitoksella on kello 15 jälkeen ollut 60 tehtävää. Maastopalojen lisäksi töitä ovat aiheuttaneet myrskyvahingot.

Kello 21.23Hervannan Duo-kauppakeskuksen pihassa mies varautui tulviin kajakilla.

Kello 21.12 Pirkanmaan pohjoisosissa ukkostaa yhä.

Kello 20.13 Ukkoset ovat siirtyneet pois Tampereen seudulta. Erittäin laaja salamavyöhyke näkyy nyt Pirkanmaan pohjoisosassa.

Kello 19.31 Laaja ukkosrintama on Lightning Maps -palvelun seurannan mukaan tällä hetkellä pohjoisella Pirkanmaalla Virtain eteläpuolella ja päällä. Myös Tampere on salamoinnin peitossa.

Kello 19.10 Vesi tulvi kadulle myös Ruokomäenkadulla Tampereen Peltolammilla:

Kello 19.01 Kangasalan keskustassa parkkitalossa nähtiin raju tulva:

Ilmatieteen laitoksen tutkakuvassa näkyy runsaasti salamoita Tampereen yllä kello 18.00.

Kello 18.46: Palomestari Jari Hiltunen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta kertoo, että pelastuslaitoksella on ukonilman vuoksi "täysi hälinä päällä". Ympäri Pirkanmaata on liikkeellä noin 30 pelastuslaitoksen yksikköä. Parhaillaan käynnissä on useita tilanteita.

Juupajoella rakennus on syttynyt tuleen ja lisäksi ympäri Pirkanmaata on syttynyt useita maastopaloja Orivedellä, Mänttä-Vilppulassa ja Urjalassa. Myös kaatuneiden puiden raivaustyöt työllistävät pelastuslaitosta. Lisäksi asuntojen kellareihin valuneesta vedestä on tullut hälytyksiä.

–Kaikki palot on saatu rajattua ja rankkasade on helpottanut sammutustyötä, mutta tehtäviä on runsaasti ja lisää tulee koko ajan. Yksiköt ovat liikkeellä lähinnä idässä, Kangasalan, Juupajoen, Oriveden ja Mänttä-Vilppulan alueella. Ukkosrintama tulee juuri sieltä päin, Hiltunen sanoo.

Kello 18.30: Ilmatieteen laitos ennustaa rankkoja ukkoskuuroja Pirkanmaalle lähitunteina. Mukana tulee paikoin myös suuria rakeita, Ilmatieteen laitos twiittaa.

Lukija kuvasi salamointia Tampereen Kaukajärvellä:

Kello 18.24:Aamulehden uutispäällikkö Riina Nevalainen kertoo, että Pirkkalan Kurikassa on päällä raekuuro.

Kello 18.10: Tampereen yllä salamoi nyt rankasti. Ilmatieteen laitoksen tutkakuvissa punaiset raksit kuvaavat salamoita kello 18.00. Värilliset alueet kuvaavat sateen voimakkuutta. Sininen on heikkoa sadetta, keltainen kohtalaista ja punainen rankkasadetta. Ilmatieteen laitoksen sadealueseurantaa voi seurata täältä.

Mustat ukkospilvet kuvattuna Kalevan Prisman alueella kello 17 aikaan torstaina.

Kello 17.55: Aamulehden toimittaja Saara Tunturi kertoo Atalasta, että ukkosen jylinä kumisee taukoamatta kaikkialla ympärillä. Vettä sataa Atalassa reippaasti, mutta aurinko pilkistää hiukan pilven takaa. Vaikka pilvimassa on menossa kaupunkiin, Tunturin mukaan kumisevaa ääntä kuuluu joka suunnasta.

Kello 17.46: Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että tällä hetkellä ukkosen aiheuttamat hälytystehtävät työllistävät runsaasti.

Kello 17.42: Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä, että torstai on tämän kesän vilkkain ukkospäivä. Maasalamoita on syntynyt pian yli 10 000.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="fi"><p lang="fi" dir="ltr">Tämän <a href="https://twitter.com/hashtag/kes%C3%A4?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#kesä</a>&#39;n vilkkain ukkospäivä on jo syntynyt (klo 16.55 n. 9000 maasalamaa) ja pian mennään yli 10000:nen. Ukkoset jaksanevat myöhäisillalle saakka. <a href="https://twitter.com/hashtag/ukkonen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ukkonen</a> ⛈️</p>&mdash; Ilmatieteen laitos (@meteorologit) <a href="https://twitter.com/meteorologit/status/1025018843217973249?ref_src=twsrc%5Etfw">2. elokuuta 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Kello 17.41 Tällä hetkellä salamakartalla näkyy, että ukkoskeskittymät ovat Pirkanmaalla linjalla Valkeakoski-Tampere-Kangasala-Oriveden itäpuoli.

Kello 17.37: Finlaysonin vanhan tehtaan katolta otetulle videolle tallentui salama Tampereen taivaalla.

Kello 17.34 Katso videolta, kuinka mustat pilvet kerääntyvät Tampereen ylle:

Kello 17.30 Ukkospilvet kerääntyvät Tampereen keskustan ylle idästä ja kaakosta.

Kello 17.22 Lightning Maps -palvelun perusteella vaikuttaa siltä, että Pirkanmaalla salamoi eilistäkin enemmän.

Kello 17.08 Ukkonen jyrisee jo Tampereen keskustankin yläpuolella.

Kello 17.02Aamulehteen raportoidaan sateesta ja salamoinnista Hervannassa ja Kangasalla Vatialan alueella.

Kello 17.00 Lightning Maps -palvelun mukaan ukkonen on Pirkanmaalla saapunut ainakin linjalle Urjala-Valkeakoski-Kangasala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut