Kuluttaja-asiamies puuttui Elisan markkinointiin – Kauppasi 5G-liittymiä, vaikkei verkko ole vielä yleisesti käytössä - Uutiset - Aamulehti

Kuluttaja-asiamies puuttui Elisan markkinointiin – Kauppasi 5G-liittymiä, vaikkei verkko ole vielä yleisesti käytössä

Kuluttajat voivat valittaa Elisalle, jos kokevat joutuneensa harhaanjohdetuiksi.­

24.7.2018 16:27

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on puuttunut teleoperaattori Elisan 5G-liittymiksi mainostettuja tuotteita koskevaan virheelliseen markkinointiin.

Elisa on markkinoinut loppukeväästä lähtien kuluttajille Saunalahti Huoleton 5G Ready- ja Saunalehti Huoleton 5G -puhelinliittymiä sekä Saunalahti Mobiililaajakaista 5G Ready- ja Saunalahti Mobiililaajakaista 5G -mobiililaajakaistaliittymiä ja esittänyt tuotteet 5g-liittyminä.

–Elisan markkinointi esitti liittymät 5G-liittyminä, vaikka 5G-verkko ei vielä ole käytössä eikä siinä voi käyttää kuluttajaliittymiä. Tosiasiassa liittymät toimivat 4G-verkossa, kunnes 5G-verkko on yleisesti Elisan asiakkaiden käytössä, KKV:n tiedotteessa todetaan.

Kuluttaja-asiamies on vaatinut, että Elisa lopettaa tuotteidensa markkinoimisen 5G-liittyminä. KKV:n tiedotteen mukaan Elisa on luvannut tehdä edellytetyt muutokset markkinointiinsa.

Päätös nojaa kuluttajasuojalakiin, joka kieltää totuudenvastaisen markkinoinnin, jolla pyritään harhauttamaan kuluttaja tekemään ostopäätös, jota tämä ei muuten olisi tehnyt.

Valtakunnallisen 5G-verkon odotetaan tulevan käyttöön mahdollisesti vuonna 2019. Käytännössä 5G-verkko ja 5G-liittymät tulevat yleistymään toden teolla vasta 2020-luvun puolella, KKV:n tiedotteessa todetaan.

5G-liittymiksi mainostettuja tuotteita hankkineilla on mahdollisuus reklamoida tilanteestaan Elisalle, mikäli kokee tulleensa harhaanjohdetuksi. KKV:n mukaan Elisa ratkaisee hyvitysvaatimukset tapauskohtaisesti.

Lue myös: 5G:n odotetaan mullistavan koko elämämme – Kysyimme asiantuntijalta, mikä muuttui, kun Tampereelle avattiin maailman ensimmäinen kuluttajaverkko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?