Ralliauton rajussa ulosajossa kuollut oli noin 55-vuotias naiskatsoja – alue oli luokiteltu vaaralliseksi - Uutiset - Aamulehti

Ralliauton rajussa ulosajossa kuollut oli noin 55-vuotias naiskatsoja – alue oli luokiteltu vaaralliseksi

Pohjanmaan rallissa tapahtui perjantaina järkyttävä onnettomuus, jossa kuoli rallia katsomassa ollut paikkakuntalainen nainen.

16.6.2018 12:10 | Päivitetty 16.6.2018 14:39

Pohjanmaan rallissa katsojana ollut nainen menehtyi perjantaina, kun ralliauto suistui tieltä ulos ja osui häneen. Noin kello 19.50 sattuneessa onnettomuudessa auto pyöri useita kertoja katon kautta ympäri ja osui naiskatsojaan.

Onnettomuus tallentui videolle. Video saattaa järkyttää herkimpiä katsojia.

Suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsportin puheenjohtajan Juhani Pakarin mukaan kohta, jossa ulosajo tapahtui, on luokiteltu vaaralliseksi, muttei kielletyksi. Yleisö saa siis olla alueella.

–Meillä on järjestysmiehiä ja pyritään tietenkin organisoimaan niin, ettei niitä vaarallisia paikkoja olisi. Mutta eihän sitä pysty aukottomaksi tekemään, kun reittikilometrejä on todella paljon. Tietenkin yleisö on myös itse itsestään vastuussa, Pakari sanoo.

Pakari kertoo, että Pohjanmaan rallissa on kautta aikojen keskitytty siihen, että sekä rallin ajaminen ja rallin katsominen olisi turvallista.

–Koko autourheilun ja meidän lähtökohta on se, että kilpailu tapahtuu valvotuissa olosuhteissa. Ilman muuta se, mitä nyt tapahtui, on syvän analyysin paikka. Mitä siitä sitten seuraa meidän ohjeistuksiin tai toimintatapoihin, jää vielä nähtäväksi.

Harvinainen onnettomuus

Pakarin tietojen mukaan kuljettaja ja kartanlukija eivät loukkaantuneet ulosajotilanteessa.

–Henkiset vauriot ovat tietysti tässä tilanteessa vakavat.

Auto oli suistunut ajoradalta todennäköisesti liian kovan vauhdin tai virheellisen ajomutkaan tulon seurauksena, pudonnut ojan puolelle ja lentänyt tielle. Lopulta auto päätyi tien toiselle puolelle syvälle metsään.

Pakarin mukaan muita henkilöitä ei loukkaantunut ulosajossa. Viimeksi onnettomuus, jossa yleisölle on sattunut onnettomuus, tapahtui Pohjanmaan rallissa noin toistakymmentä vuotta sitten.

Pakari kertoo odottavansa virallista raporttia tapahtumista.

Poliisi tutkii

Pohjanmaan poliisilaitos suoritti teknistä tutkintaa Seinäjoella Katilantien onnettomuuspaikalla illan ja yön aikana. Tutkintaa jatketaan tänään kuulemalla asianosaisia tapahtumiin liittyen.

Poliisi suorittaa asiassa onnettomuustutkintaa sekä kuolemaan johtaneen onnettomuuden vuoksi myös kuolemansyyn tutkintaa. Suoritettavan onnettomuustutkinnan perusteella arvioidaan sitä, onko tapahtuman järjestelyissä tapahtunut laiminlyöntejä, joiden perusteella asiassa tulee käynnistää rikosperusteinen esitutkinta.

Onnettomuudesta on ilmoitettu onnettomuustutkintakeskukselle sekä Tukesille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut