H&M suurissa vaikeuksissa: vaatejätillä on valtavat 4,3 miljardin myymättömän tuotteen varastot - Uutiset - Aamulehti

H&M suurissa vaikeuksissa: vaatejätillä on valtavat 4,3 miljardin myymättömän tuotteen varastot

29.3.2018 10:53

Vaateketju H&M:n on ennen näkemättömissä vaikeuksissa.

Ruotsalaisjätin myymättömien vaatteiden määrä kasvoi viime vuonna yhteensä seitsemän prosenttia, kertoo The New York Times. Myymättömien vaatteiden yhteispotti on nyt arvoltaan miltei 35 miljardia ruotsin kruunua eli noin 3,4 miljardin euroa.

Kaiken kaikkiaan ruotsalaisella vaatejätillä on tällä hetkellä yhteensä 4,3 miljardin myymättömän tuotteen varastot.

H&M:n vaatevarastojen laajuudesta kertoo se, että Västeråsissa oleva voimalaitos käyttää hiilen sijasta energianlähteenään poltettuja vaatteita. Laitos polttaa ainoastaan sellaisia vaatteita, jotka eivät kelpaa myytäväksi.

Lue myös: Some raivostui vaatejätti H&M:lle lastenvaatteesta, jota pidetään rasistisena: "Oletteko menettäneet järkenne?"

Tulos romahti

H&M:n raportti viimeiseltä kvartaalilta herättää kysymyksiä siitä, miten halpavaatejätti pärjää kilpailussa kasvavaa nettikauppaa vastaan. Ongelmista saatiin vihjeitä jo viime vuonna, jolloin yhtiö kertoi odottamattomasta laskusta myynnissä.

Vaateketjun liiketulos romahti kolmessa kuukaudessa jopa 62 prosenttia. H&M:n osake laski Tukholman pörssissä alimmas koskaan sitten vuoden 2005.

Kriitikot ovat arvostelleet H&M:ää huonosta varastojen johtamisesta ja latteista tarjouksista, mikä on saanut vanhat luottoasiakkaat siirtymään muualle ostoksille.

Vaateketju on sanonut, että sillä on suunnitelma ongelmista selviämiseen. Se voisi laskea hintoja, jotta saisi myymättömien vaatteiden valtavaa varastoa tyhjennettyä. Lisäksi H&M toivoo, että sen nettikauppa kasvaisi 25 prosenttia tänä vuonna.

Tammikuussa H&M oli ison somekohun keskellä, kun se julkaisi mainoksen, jossa tummaihoinen lapsimalli poseeraa paidassa, jossa lukee "CoolestMonkey In The Jungle" eli siistein apina viidakossa. Termillä apina on pitkä historia mustien rasistisessa kohtelussa.

Lue lisää: Kommentti: Entä jos H&M olisi pukenut pikkutytön päälle paidan, jossa lukee huora?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut