Poliisi varautuu mielenosoitukseen Tampereella. - Uutiset - Aamulehti

Aamulehti seurasi: Ainakin yli sata mielenosoittajaa marssi yllättäen läpi Tampereen keskustan, poliisi otti kiinni neljä henkilöä – katso kuvat ja videot

Mielenosoittajien kylteissä pyydetään pysäyttämään Isis.­

14.3.2018 18:06

Tampereen keskustassa oli keskiviikkoiltana yllättäen alkanut mielenosoitus. Kulkue marssi läpi Tampereen keskustan. Sen etujoukoissa oli rumpaleita. Paikalla oleva Aamulehden kuvaaja Silja Viitala kertoi, että liikenne Hämeenkadulla oli kulkueen aikana poikki.

Mielenosoitusta seurannut Aamulehden toimittaja Minna Ala-Heikkilä kertoi, että mielenosoitus sujui rauhallisesti. Paikalla oli satoja ihmisiä.

–Noin 50 metriä pitkä jono kulkee Hämeenkatua pitkin kohti Hämeenpuistoa. Mukana on sekä suomalaisia ulkomaalaisia, Ala-Heikkilä kertoi.

Mielenosoitus kohdistui Turkkiin ja Turkin presidenttiin Kurdistanin puolesta. Jonosta kuului huutoja, joissa presidenttiä kutsuttiin murhaajaksi ja terroristiksi.

Arviot mielenosoitukseen osallistuneiden määrästä vaihtelevat. Eräs mielenosoitukseen osallistunut tamperelainen arvioi paikalla olleen 300 mielenosoittajaa, poliisin arvion mukaan heitä oli yli sata.

Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikön Nina Juurakko-Vesikon mukaan mielenosoitus sujui pääosin rauhallisesti. Poliisi tiedotti myöhemmin ottaneensa mielenosoituksessa kiinni neljä henkilöä, mutta illan sujuneen muutoin rauhallisesti.

Video: Näin mielenosoitus eteni:

Kuvat ja videot paikan päältä näyttävät, että tunnelma oli rauhallinen:

Mielenosoitus etenee läpi Tampereen keskustan.­

Tältä näytti, kun kulkue oli Hämeensillan kohdalla.­

Mellakka-autot odottivat Tullinaukiolla

Aamulehden uutispäällikön Kimmo Kosken havaintojen mukaan Tullinaukion alueella ja Tampere-talon kulmilla oli alkuillasta poliisin mustia niin kutsuttuja mellakka-autoja sekä poliisiautoja. Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko vahvistaa Aamulehdelle poliisin varautuvan mahdolliseen mielenosoitukseen.

–Seuraamme tilannetta. Saamiemme tietojen mukaan mielenosoitus liittyy kurdiyhteisön tilanteeseen.

Helsingissä oli maanantaina kurdien mielenosoitus. Siihen osallistuneet osoittivat mieltään iskuja vastaan, joita Turkki on tehnyt Afrinin kantoniin Syyrian alueella Kurdistanissa. Myös helmikuussa kurdit osoittivat mieltään eduskuntatalon lehterillä niin, että eduskunnan kyselytunti keskeytyi hetkeksi.

Näin poliisi valmistautui mielenilmaukseen:

Mielenosoituksesta ei tehty poliisille etukäteen ilmoitusta, vaan poliisi sai tiedon siitä omia reittejään.

Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko ei kerro, millä tavalla, millä vahvuudella tai millaisella kalustolla poliisi varautuu mahdolliseen mielenosoitukseen.

–Varaudumme niin, että yleinen järjestys ja turvallisuus turvataan.

Aamulehden uutispäällikön Kimmo Kosken mukaan paikalla oli keskiviikkona kello 17.30 aikaan runsaasti poliiseja, muun muassa poliisin kenttäjohto ja neuvottelija, mutta tilanne oli rauhallinen.

Poliisi lupaa tiedottaa tilanteen kehittymisestä illan mittaan Twitterissä.

Tämä on päivittyvä juttu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?