Yliopistojen yhdistyminen kuumentaa tunteita Tampereella - Uutiset - Aamulehti

Yliopistojen yhdistyminen kuumentaa nyt tunteita – Tampereen yliopistolla ulosmarssi torstaina

Kokoukseen osallistui täysi luentosalillinen opiskelijoita ja henkilökuntaa eli noin 150 henkilöä.

6.2.2018 13:55

Tampereen yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden edustajat ovat päättäneet järjestää ulosmarssin torstaina kello 12. Syynä on se, että he eivät hyväksy lausunnolla olevaa Tampere3:n johtosääntöluonnosta.

Henkilökunnan ja opiskelijoiden mielestä luonnos kaventaa merkittävästi yliopistolaisten mahdollisuuksia vaikuttaa yliopiston toimintaan.

Luottamushenkilö Hanna Kuusela Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestöstä Jukosta kertoo, että henkilökunta ja opiskelijat saivat johtosääntöluonnoksen kommentoitavaksi viime lauantaina. Aikaa kommentoinnille on huomiseen keskiviikkoon asti, ja johtosäännöstä on tarkoitus päättää jo ensi lauantaina.

Kireän aikataulun vuoksi Tampereen yliopistolle kutsuttiin tiistaiksi opiskelijoita ja henkilökuntaa kaikille avoimeen kokoukseen. Kuusela oli yksi kokouksen järjestäjistä.

Katso video luentosalista:

Puoliltapäivin alkaneeseen kokoukseen osallistui täysi luentosalillinen opiskelijoita ja henkilökuntaa eli noin 150 henkilöä. Kokouksessa esiteltiin luonnoksen ongelmat. Lisäksi kokous päätti paitsi järjestää ulosmarssin myös kerätä adressin johtosääntöluonnosta vastaan.

Ulosmarssi järjestetään torstaina hieman ennen kuin Hervannassa Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella alkaa Tampere3:a koskeva tilaisuus. Siellä on läsnä muun muassa uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitus.

Lue lisää: Tästä on kyse Tampereelle syntyvässä uudessa korkeakouluyhteisössä – Lue tästä kaikki Tampere3-hankkeesta

Oikaisu 6.2.2018 kello 16.45: Korjattu Tampereen teknillisen yliopiston nimi oikeaksi. Lisäksi korjattu tieto Tampereen uuden yliopiston siirtymäkauden hallituksesta. Tampere3-hankkeella ei ole väliaikaista hallitusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos