Niinistö heitti diplomaattien kanssa huulta säästä: "Jotkut autothan ovat aivan lumen peitossa"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö esiintyi rentoutuneen oloisena kätellessään valtion johtoa Presidentinlinnassa virkaanastujaisissaan torstaina.

1.2.2018 16:00

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö yritti keventää tunnelmaa sekä diplomaattikunnan että valtionjohdon maljannostojen yhteydessä virkaanastujaisten virallisissa muodollisuuksissa torstaina.

Juhlallisuudet jatkuivat Presidentinlinnassa torstai-iltapäivänä valtiohallinnon johdon kesken sen jälkeen, kun Niinistö oli antanut juhlallisen vakuutuksen ja pitänyt virkaanastujaispuheensa. Linnassa presidentti Niinistöä tervehtivät ensiksi eri maiden suurlähettiläät, ja puhumisen hoiti diplomaattikunnan vanhin, Nicaraguan suurlähettiläs Ricardo Alvarado Noguera.

Noguera kiitti Niinistöä hyvin kehittyneistä suhteista Suomen ja muiden maiden välillä.

–Jälleen kerran saunan, sisun ja Sibeliuksen maa on esimerkki rauhasta ja vapaudesta, Noguera kehui.

Tuli diplomaattikunnan vanhin maininneeksi myös presidenttiparin "kansainvälisen supertähden" Lennu-koiran, kun toivotti presidentin perheelle myös onnea.

Niinistö vastasi kohteliaasti diplomaattien kehuun, ja rentoutti muodollista tunnelmaa säävitsillä, kun diplomaattien maljoja jaettiin Presidentinlinnassa. Torstaina Helsingissä oli poikkeuksellisen kova tuuli ja sankka lumisade.

–Oletteko varmoja, että pääsette takaisin residensseillenne? Jotkut autothan ovat aivan lumen peitossa, Niinistö totesi.

Huumori kukki myös sen jälkeen, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli pitänyt puheen Niinistölle valtionjohdon edustajana.

Linnan Valtiosaliin tiiviisiin riveihin järjestäytynyt ylin johto sai Sipilän ja Niinistön sanailemaan maljannostoa odotellessaan.

–Hallituksen rivit ovat hyvin suorat, Sipilä kuittasi silminnähden rentoutuneelle Niinistölle.

Varsinaisessa puheessaan Sipilä totesi, että valtioneuvoston ja presidentin välinen yhteistyö on sujunut Niinistön kanssa hyvin. Hän myös nosti esiin presidentin merkityksen Suomen ulkopolitiikan vakauttajana.

–Hallitusten vaihtuessa presidentti tuo ulkopolitiikan johtoon kokemusta ja jatkuvuutta, Sipilä sanoi.

Niinistö esiintyi loppuiltapäivän yksin

Niinistön rinnalla esiintyi hänen puolisonsa, rouva Jenni Haukio vielä silloin, kun pariskunta tervehti Kauppatorille kerääntynyttä yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta.

Varsinaisissa Presidentinlinnan muodollisuuksissa Niinistö esiintyi yksin. Jenni Haukio on viimeisimmillään raskaana.

Virkaanastujaiset päättyvät Helsingissä torstaina iltapäivällä. Yleisö voi vielä perjantaina käydä kirjoittamassa presidentin onnittelukirjaan. Kirja on perjantaina esillä Presidentinlinnan aulassa. kello 10–16.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut