Kuninkaallisbongarille Williamin vierailu tietää kalenterin tyhjentämistä – brittimonarkki saa pisteitä harvinaisuudesta - Uutiset - Aamulehti

Kuninkaallisbongarille Williamin vierailu tietää kalenterin tyhjentämistä – brittimonarkki saa pisteitä harvinaisuudesta

29.11.2017 15:27

Prinssi William saapui, nousi autosta, tervehti presidenttiä, vilkutti yleisölle ja livahti sisään Presidentinlinnaan. Linnan edustalle kerääntynyt, noin satapäinen yleisö jäi nuolemaan näppejään keskiviikkona, kun nopeasti kävi ilmi, ettei kruunupää ilmaannu koleassa marrassäässä edes Linnan parvekkeelle.

Katso video, kun William tapaa presidentti Niinistön:

Kaiken lisäksi prinssin kuusi autoa käsittänyt saattue esti tehokkaasti näkyvyyden Linnan pihalle, jossa presidentti Sauli Niinistö tätä odotti.

–Täältä joutui katselemaan aika kaukaa, harmittelee turkulainen Mikaela Larsson paikkaansa kadun toisella puolen.

Prinssin näkeminen edes vilaukselta oli hänelle kuitenkin liki pakollinen rituaali, sillä Larsson kirjoittaa kuninkaallisten edesottamuksia seuraavaa blogia nimeltä Timanttisali.

Niinpä Williamin lyhytkin vierailu merkitsi Larssonille sitä, että kaikki muut menot on parin päivän ajalta peruttu ja hotellihuone Helsingistä varattu.

–Ja minä olen joutunut – tai siis saanut – ottamaan töistä vapaata, että pääsen seuraksi, nauraa Larssonin isoäiti Ulla-Maija Pesonen.

–Tähdätään sitten torstaihin, lohduttautuu Larsson.

Torstaina prinssi Williamin voi bongata Helsingin keskustassa, kun prinssi jalkautuu kansan pariin.

Samat lait kuin lintubongauksessa

Kruunupääbongarille ajat ovat otolliset juuri nyt, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel vierailee Suomessa. Larsson myöntää, että kuninkaallisten suhteen pätevät samat lait kuin vaikkapa lintujen bongauksessa.

–William on ehkä Danielia kiinnostavampi, koska hän on vähän harvinaisempi, Larsson puntaroi.

–Olisihan se ollut mahtavaa nähdä Cathrinekin, mutta tyydytään nyt Williamiin, hän jatkaa.

Larsson ja Pesonen pääsivät nyt ensimmäistä kertaa näkemään Cambridgen herttuan. Pohjoismaiset kuninkaalliset ovat tutumpia näkyjä. Tosin Larsson saattaa päästä näkemään Williamin pitkän figuurin pian uudestaan. Tammikuussa hän matkustaa Tukholmaan, jonne tietää saapuvan vieraita useammasta kuningashuoneesta.

–Ja sinne mielestäni tulevat myös perheet mukaan.

–Ja toukokuuksi on varattu matka Englantiin, paljastaa isoäiti Pesonen.

Silloin odottavat kuninkaalliset häät, kun Williamin pikkuveli Harry menee naimisiin. Häistä ilmoitettiin vasta muutama päivä sitten, mutta Pesoselle ja Larssonille oli saman tien selvää, että paikan päälle on päästävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: