Seksuaalisesta häirinnästä epäilty Kallion lukion opettaja on opettanut myös Tampereen yliopistossa – entinen oppilas kertoo näyttelyharjoituksista - Uutiset - Aamulehti

Oppilaiden lähentelystä epäilty Kallion lukion lehtori on opettanut Tampereen yliopistossa – näin entinen oppilas kertoo näytelmäharjoituksista

Kallion lukion lehtori opetti Tampereen yliopistossa 1990-luvulla.­

6.11.2017 12:23

Seksuaalisesta häirinnästä epäilty Kallion lukion teatterin mieslehtori on opettanut myös Tampereen yliopistossa.

Aamulehden tietojen mukaan opettaja on työskennellyt Tampereen yliopiston silloisella Teatterin ja draaman tutkimuksen laitoksella 1990-luvun loppupuolella.

Asian vahvistaa Aamulehdelle opettajan entinen opiskelija.

–Opiskelin 1990-luvun lopulla Teatterintutkimuksen ja draaman laitoksella ja osallistuin muutamille kyseisen opettajan pitämille kursseille, entinen oppilas kertoo.

"Hän oli persoona"

Entinen oppilas kuvailee psykofyysiseen näyttelijäntyöhön keskittyneen opettajan pitämiä harjoituksia fyysisesti raskaiksi.

–Hän oli persoona. Hänen teatteriestetiikkansa oli hirvittävän fyysistä. Hänen teettämänsä harjoitukset olivat paitsi fyysisesti myös henkisesti raskaita, mutta mielestäni eivät kuitenkaan poikenneet yhtään muiden opettajien pitämistä, entinen opiskelija muistelee.

Entisen opiskelijan lisäksi Aamulehti tavoitti epäillyn lehtorin entisen työtoverin, joka vahvistaa lehtorin työskennelleen Tampereen yliopiston Teatterin ja draaman laitoksella, mutta ei halua kommentoida asiaa enempää.

"Iso sokki"

STT:n haastattelemat Kallion lukion opiskelijat ovat kertoneet muun muassa lehtorin pitämistä raiskausharjoituksista, yömyöhään tulleista viesteistä ja sopimattomasta läheisyydestä.

Lue myös: Näin oppilaat kertovat opettajan epäasiallisesta käytöksestä.

Aamulehden haastattelema entinen opiskelija ei muista, että kursseilla, joihin hän osallistui, olisi opettajan suunnalta esiintynyt vastaavaa käytöstä.

–Silloin en huomannut mitään tämäntyyppistä. Tämä on iso sokki, ei tähän voi muuta sanoa. Hyvä, että asia nousee pintaan.

Aamulehti tavoitti lehtorin puhelimitse, mutta tämä ei halunnut kommentoida itseensä kohdistuvia syytöksiä.

Edit 6.11. kello 20.33: Otsikkoon ja juttun vaihdettu ahdistelu-sanan tilalle lähentely, koska ahdistelu on rikostermi eikä opettajaa toistaiseksi epäillä rikoksesta.

Liki 20 vuotta kestänyt piina

Suuri joukko Kallion lukiossa opiskelleita kertoi STT:lle Kallion lukion mieslehtorin epäasiallisesta käytöksestä, joka alkoi vuonna 2000 ja jatkunut tähän vuoteen asti.

Osa haastatelluista opiskelijoista ei kokenut fyysistä lähentelyä, mutta lähes kaikki kertoivat oudosta seksuaalisesti virittyneestä tunnelmasta opettajan läheisyydessä.

Opettajat eivät nähneet lähentelyä, mutta tarkkailivat ahdisteluväitteiden vuoksi tyttöjen tilannetta.

Haastateltavat eivät syytä muita opettajia, vain kyseistä miesopettajaa.

STT:n uutisen julkaisun jälkeen Helsingin lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman kertoi, että opettaja on hyllytetty tehtävästään.

Koulu on tehnyt opettajan epäillystä epäasiallisesta käytöksestä tutkintapyynnön poliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?