Sotilaspuvussa Tampereen mielenosoituksessa esiintynyt oli varussotilas - Uutiset - Aamulehti

Tampereen natsimielenosoituksessa nähty sotilaspuku oli armeijan virallinen asu – mies on varussotilas

Maavoimien pakkastakissa, maastohousuissa ja karvahatussa Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsenten kanssa marssinut henkilö oli todennäköisesti asepalvelusta suorittava. Kuvakaappaus videolta.

24.10.2017 10:21

Puolustusvoimien pääesikunnan viestinnästä vahvistetaan, että viikonloppuna Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa Tampereella sotilasasussa esiintynyt henkilö oli tämän hetkisten tietojen mukaan asepalveluksen suorittaja.

–Meidän tietoomme on tämän henkilön nimi saatettu useaan kertaan, kertoo Anna Lind pääesikunnan viestinnästä.

Puolustusvoimien sotilas- ja virkapukunormien mukaan sotilaspuvun käyttö on kiellettyä puoluepoliittisessa toiminnassa, vaalimainonnassa ja mielenosoituksissa.

–Asian tutkinta ei ole vielä niin pitkällä, että kyseistä henkilöä olisi päästy kuulemaan.

Lind kertoo, että seuraavaksi Puolustusvoimien on selvitettävä, onko pukua käyttänyt ollut tietoinen siitä, ettei asussa saa mennä mielenosoitukseen. Sotilasasun oikeasta käytöstä kerrotaan asepalvelusta suorittaville, mutta Lindin mukaan on myös mahdollista, että asianomainen ei ole esimerkiksi poissaolon vuoksi saanut tietoa.

Mahdollisista kurinpidollisista seuraamuksista keskustellaan vasta, kun pukua käyttänyttä on kuultu ja asia on selvitetty perin pohjin.

Katso videolta, miltä mielenosoituksissa näytti:

Edellinen haloo syntyi Pridestä

Viimeksi sotilasasujen asianmukaisesta käytöstä käytiin julkista keskustelua kesällä 2016, kun ylikersantti Juho Pylvänäinen osallistui merivoimien virka-asussa tasa-arvoa kannattavaan Pride-kulkueeseen.

Tuolloin puolustusvoimat tiedotti aluksi, että palvelusasun käyttö olisi epäsuotavaa ja vastoin ohjeistusta. Myöhemmin kantaa muutettiin, koska Prideä ei tulkittu mielenosoitukseksi vaan yleisötapahtumaksi. Puolustusvoimien viestintäjohtaja Jan Engström totesi, että kulkueeseen osallistuminen on jokaisen omassa harkinnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos