Dokumentti keppihevostytöistä sai viisi tähteä kriitikolta – Palkittu dokumentti nähdään tänään televisiossa - Uutiset - Aamulehti

Dokumentti keppihevostytöistä sai viisi tähteä kriitikolta – Palkittu dokumentti nähdään tänään televisiossa

Maailmanlaajuisen ilmiön aloittanut dokumenttielokuva keppihevosista ja niiden rohkeista ratsastajista nähdään sunnuntaina TV2:ssa.

15.10.2017 7:00

Selma Vilhusen dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution nappasi keväällä Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon ja on sen jälkeen laukannut maailmalla menestyksestä toiseen.

Voittokulku todistaa, että ilo ja toivo ovat niukkuustuotteita. Se, jolla niitä on jaettavaksi asti, huomataan kaikilla ilmansuunnilla.

Vilhusen teos dokumentoi Suomessa syntynyttä alakulttuuria: tyttöjä ja nuoria naisia, jotka harrastavat keppihevosia, harjoittelevat temppuja, järjestävät kisoja, kirjoittavat blogeja ja juttelevat keppareistaan kuin elävistä olennoista.

Tampereen elokuvajuhlien palkintoraati ylisti tyttöjen vahvuutta sekä rakkautta asiaansa kohtaan. "Niistä nousee vallankumouksellinen yhteisö, joka kutsuu meidät kaikki löytämään oman sisäisen keppihevosemme."

Niinpä. Keppihevoset ovat yleispätevä symboli rohkeudelle ja uskallukselle elää itsensä näköistä elämää.

Alkuperäisestä puolentoista tunnin mitasta on televisioon tiivistetty tunnin versio.

Hobbyhorse Revolution ★★★★★ sunnuntaina TV2:ssa klo 20.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut