Hämeenkyrön kunta myy Pinsiön koulun - Uutiset - Aamulehti

Pinsiön koulussa opiskellaan nyt viimeistä vuotta – Hämeenkyrön kunta on laittanut koulun myyntiin

Kaikkia kouluun kuuluvia rakennuksia myydään lähtökohtaisesti yhtenä kokonaisuutena.­

26.8.2017 14:02

Hämeenkyrön kunta on laittanut Pinsiön koulun myyntiin. Kunnanjohtaja Antero Aleiuksen mukaan kunta on myymässä useita muitakin kiinteistöjä, joiden toiminta on päättynyt tai päättymässä.

Pinsiön koulussa opiskellaan vielä tämä lukukausi. Ensi syksynä koulu yhdistyy Mahnalan ympäristökoulun yhteyteen valmistuvaan uudisrakennukseen.

Pinsiön koulun nokialaisoppilaiden lähikouluksi määrättiin pari vuotta sitten Alhoniityn koulu.

Myynnissä muitakin kunnan rakennuksia

Pinsiön koulua myy Huoneistokeskus. Myyntijohtaja Panu Paanilan mukaan kaikkia kouluun kuuluvia rakennuksia myydään lähtökohtaisesti yhtenä kokonaisuutena.

Potentiaalista ostajakuntaa kuulemma ovat suurperheet, kahden sukupolven perheet, osuuskunnat tai erilaiset yrittäjät.

–Hämeenkyrön kunta halusi laittaa Pinsiön koulun kiinteistöt myyntiin jo nyt, vaikka ne vapautuvatkin vasta ensi kesänä. Veikkaisin, että kaupat syntyvät vasta lähempänä vapautumisajankohtaa. Vaikka toisaalta, ei sitä koskaan tiedä.

Huoneistokeskus myy tällä hetkellä muitakin Hämeenkyrön kunnan omistamia, tarpeettomiksi käyneitä rakennuksia. Niiden joukossa on muun muassa Kaipion kyläkoulu ja vanha Lavajärven koulu.

Panu Paanilan korviin on kantautunut myös kritiikkiä Hämeenkyrön kunnan päätöksestä myydä vanhoja kiinteistöjä.

–Jokaisella on tietysti oikeus omaan mielipiteeseen. Välittäjän tehtävä on tehdä, mitä toimeksiantaja toivoo. Ja toisaalta, miksi kunta ylläpitäisi tyhjillään olevia rakennuksia veronmaksajien kukkaroa rasittamassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?