Nokian operatiivinen johtaja eroaa - yhtiö lopettaa koko tehtävän - Uutiset - Aamulehti

Nokian operatiivinen johtaja eroaa - yhtiö lopettaa koko tehtävän

Joerg Erlemeier nimitettiin operatiiviseksi johtajaksi vuonna 2017.

Nokian logo yhtiön toimitilojen seinässä Saclayssa, eteläisessä Pariisissa.­

25.11.2019 19:46

Suomalainen tietoliikenneyhtiö Nokia tiedotti maanantai-iltana, että yhtiön operatiivinen johtaja Joerg Erlemeier jättää tehtävänsä.

Samalla Nokia lopettaa koko tehtävän organisaatiossaan.

Erlemeier ehti työskennellä Nokialla yli 20 vuotta, mutta operatiiviseksi johtajaksi hänet nimitettiin vasta joulukuussa 2017.

Nokian pörssitiedotteen mukaan operatiivisen johtajan tehtävät jaetaan jatkossa muiden Nokian johtajien kesken. Nokian tiedotteen mukaan tämä oli myös syynä Erlemeierin lähtöön. Virallisesti hän jättää tehtävänsä 1.1. 2020.

– Joerg on ollut pitkäaikainen, luotettu kollega. Kiitän häntä arvokkaasta työstään Nokiassa, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri totesi tiedotteessa.

Vuonna 1965 syntyneellä Erlemeierillä on Nokian nettisivujen mukaan pitkä kokemus kansainväliseltä tietoliikennealalta.

Nokialla hän vastasi viimeksi muun muassa yhtiön globaaleista toiminnoista, hankinnoista, Nokian toimintamallista, kustannussäästö- ja muutosohjelmien toimeenpanosta, informaatioteknologiasta sekä kiinteistöistä ja laadun hallinnasta.

Nokian pörssikurssi syöksyi rajuun laskuun tänä syksynä, kun yhtiö osavuosikatsauksessaan heikensi näkymiään liiketoimintansa kannattavuudesta ja kertoi keskeyttävänsä osingonmaksun. Syy Nokian ongelmiin oli pääosin uudessa 5G -verkkoteknologiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?