Tampereen pormestari Lauri Lyly yllätti ja kertoi esittävänsä Pispalaan funikulaaria – Kokoamme tähän juttuun parhaita aprillipiloja - Uutiset - Aamulehti

Tampereen pormestari Lauri Lyly yllätti ja kertoi esittävänsä Pispalaan funikulaaria – Kokoamme tähän juttuun parhaita aprillipiloja

Tänään 1. huhtikuuta kannattaa olla tarkkana, sillä yritykset, yhteisöt ja monet muut kertovat aprillipiloja. Kokoamme tähän juttuun niistä parhaimpia.

Tampereen pormestari Lauri Lyly oli aprillitunnelmissa heti aamulla 1. huhtikuuta.

1.4.2019 8:45 | Päivitetty 1.4.2019 11:47

Aamulehti

Tänään aprillipäivänä ei kannata uskoa kaikkea, mitä näkee, lukee tai kuulee.

Tampereen kaupunki oli aprillitunnelmissa pormestaria myöten jo aamutuimaan. Erityisavustaja Kaisa Läärä julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin pormestari Lauri Lylyn (sd.) tuovan maanantaina funikulaaria eli rinnehissiä koskevan lisäpykälän kaupunginhallitukselle. Lyly ehdotti, että Pispalaan rakennettaisiin pinkki rinnehissi, jolla korvataan Pispalan lakkautettu bussiyhteys ja vanhat, ajastaan jääneet portaat. Rinnehissiin varattaisiin tietenkin paikka Tapparan ja Ilveksen logoille.

Turussa tämän tason suunnitelma olisi arkipäivää, mutta Tampereella tämä on mahdollista vain yhtenä päivänä vuodessa.

Opiskelija-asunto Espanjasta

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö Toas kertoo Instagramissa poikkeuksellisesta uudesta kohteesta. Päivityksessä kirjoitetaan, että Toas on hankkinut kohteen Espanjan Torremolinoksesta ja että siinä oma uima-allas sekä kahvila alakerrassa.

”Mikäli haluaa laittaa hakemuksen tähän upeaan ja poikkeukselliseen kohteeseen jo nyt, voi TOASin toimistolle tulla tänään 1.4. klo 12 kuulemaan lisätietoja kohteesta ja jättämään hakemuksen”, Toas kirjoittaa.

Työntekijöiden nimet kansainvälisiksi

Tamperelainen ICT-alan yritys Triuvare oy kertoi maanantai-aamuna ottavansa kansainvälistymisharppauksen kääntämällä kaikkien suomalaisten työntekijöidensä nimet. Nimien käännöksiä on aprillitiedotteen mukaan mietitty Triuvarella jo pitemmän aikaa. Ensimmäisessä vaiheessa käännetään triuvarelaisten nimet, ja myöhemmin käännökset ulotetaan sähköpostiosoitteisiin ja sosiaalisen median kanaviin. Esimerkiksi Tuomas Jaakkolasta tulee nimenmuutoksen jälkeen Thomas ShareCoke ja Henri Vilennosta Henry VI Flight.

Laitila kertoi purkittavansa silliä

Laitilan wirvoitusjuomatehdas ilmoitti aprillipäivänä laajentavansa toimintaansa virvoitusjuomien lisäksi kalajalosteisiin. Samalla kun Laitila alkaa myydä sillituotteita, se palaa käyttämän alkuperäistä nimeään Fisutta oy. Kevään ensimmäinen Laitilan kalatuote on silliä suolassa.

Museokortti implanttina kehoon?

Museokortin aprillitiedotteessa kerrottiin, että museokortti ei vie enää vuoden päästä tilaa lompakosta. Vuoden päästä Museokortin voi asentaa omaan kehoonsa. Implantointeja tehdään jatkossa lähes 300 museon lipputiskeillä. Amerikkalaisen April Implant Companyn kehittämä kapseloitus siru viedään ihon alle tiedotteen mukaan erityisellä asettimella. Implantti on noin 3 millimetriä leveä ja 5 millimetriä pitkä.

Paloautojen värin on erotuttava ratikan väristä paremmin

Pirkanmaan pelastuslaitos kertoi Facebook-sivullaan päätyneensä ratkaisuun, jossa punaiset paloautot on turvallisuussyistä vaihdettava väritykseltään paremmin katukuvassa erottuviksi.

Pelastuslaitos on tehnyt tutkimuksen tulevien punaisten ratikoiden aiheuttamasta sensorisesta haitasta, ja tutkimuksen perusteella paloautojen väritystä on uudistettava.

Uuden ilmeen kolmea vaihtoehtoa voi käydä tarkastelemassa täällä. Vihjeeksi annettakoon, että yksikään vaihtoehdoista ei ole funikulaarin tyyliin pinkki.

Kimin Enkelit Turkuun?

Turku International Airshow puolestaan tiedotti aprilliaamuna, että Pohjois-Korean sotilastaitolentoryhmä Kimin Enkelit esiintyy Turun lentonäytöksessä kesäkuussa. Ryhmä esiintyy ensimmäisen kerran Pohjois-Korean ulkopuolella. Kaikki ohjaajat ovat naisia ja tiedotteen mukaan he ovat kaikki valmistuneet kurssinsa priimuksina Pohjois-Korean Ilmavoimien lentotaistelukoulusta. Ryhmä vastaa USA:n Top Gun -ryhmää. Pohjois-Korean ryhmä tunnetaankin nimellä Top Un.

Myös Aamulehti julkaisi tänään aprillipilan. Juttu löytyy pääaihesivulta. Keksitkö?

Juttuun päivitetään uusia aprillipiloja maanantain mittaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos