Juuri nyt: Malinen eroaa Postin toimitusjohtajan tehtävästä - Uutiset - Aamulehti

Heikki Malinen eroaa Postin toimitusjohtajan tehtävästä – ”Nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle”

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on eronnut yhtiön palveluksesta.

2.10.2019 8:02 | Päivitetty 2.10.2019 9:29

Aamulehti

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on ilmoittanut yhtiön hallitukselle eroavansa yhtiön palveluksesta 1.10.2019 lukien. Malinen on toiminut tehtävässä vuodesta 2012.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Turkka Kuusisto.

Posti kertoo tiedotteessaan, että Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta vaan hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla Malisen aiemman ilmoituksen mukaisesti.

Malinen kertoo Postin tiedotteessa kokevansa, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa.

– Kun minut valittiin tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista, Malinen sanoo.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoo olevansa pahoillaan Malisen henkilökohtaisesta päätöksestä.

– Hallituksen näkökulmasta Posti on ollut Heikin kaudella hyvin hoidettu yhtiö, joka on kehittynyt oikeaan suuntaan. Asettamamme tavoitteet on saavutettu, Pohjola kommentoi.

Postin hallitus on nimittänyt yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajan Turkka Kuusiston, joka on myös toiminut johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016. Uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessi on käynnistetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut