Lehdet: Robert’s Coffee -ketjun perustaja Robert Paulig on kuollut - Uutiset - Aamulehti

Lehdet: Robert’s Coffee -ketjun perustaja Robert Paulig on kuollut

23.7.2020 17:17

Suomalaiseen paahtimosukuun kuulunut Robert Paulig on kuollut.

Paulig kuoli Taloussanomien ja Ylen mukaan keskiviikkona aamuyöllä. Paulig tunnetaan etenkin Robert’s Coffee -kahvilaketjun perustajana. Hän oli sukua Gustav Pauligille, joka alkoi 1870-luvulla tuoda Suomeen muun muassa mausteita ja kahvia.

Robert Paulig oli kuollessaan 73-vuotias.

Pauligin poika ja Robert’s Coffeen hallituksen puheenjohtaja Carl-Gustav Paulig vahvistaa kuolinuutisen Taloussanomille ja Ylelle.

– Isä oli sairastellut jo pitkään, eikä sydän enää lopulta kestänyt. Hän nukkui rauhallisesti pois eilen aamuyöllä, Carl-Gustav Paulig sanoo Ylelle.

Robert Paulig perusti Robert’s Coffee -kahvilaketjun 1980-luvun lopussa.

Ennen tätä, vuonna 1986, Pauligin konsernin ja Robert Pauligin tiet olivat erkaantuneet, kun Robert Paulig oli epäonnistunut aikeissaan viedä perheyhtiö pörssiin.

Paahtimonsa ja omat tavaramerkkinsä Robert Paulig myi Paulig-konsernille vuonna 2014. Vuosina 2006–2010 osapuolet taistelivat oikeudessa tavaramerkeistä ja toiminimioikeuksista. Myöhemmin Paulig sanoi, että suvun välit olivat kunnossa.

Kahvilaketju on yhä Robert Pauligin perheen omistuksessa ja sitä pyörittävät hänen kaksi lastaan. Ketjuun kuuluu yli 100 liikettä Suomessa ja ulkomailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?