Posti-kiistan neuvotteluista uutta tietoa kello 13 - Uutiset - Aamulehti

Posti-kiistan ratkaisua haetaan edelleen – ”Mitään valmista ei vielä ole”

Riidan osapuolet kertoivat tilanteesta Etelärannassa Helsingissä.

Kuva neuvottelupöydästä marraskuun alusta. Etualalla PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ja Paltan puheenjohtaja Tuomas Aarto.

26.11.2019 13:14 | Päivitetty 26.11.2019 13:33

Mutkistuva Posti-soppa ei ole vieläkään ratkennut. Solmuja on yritetty avata aamusta lähtien Paltan toimistolla Eteläranta 10:ssa.

Riidan osapuolet kertoivat neuvottelujen tilanteesta julkisuuteen kello yhden maissa.

Paltan puheenjohtaja Tuomas Aarto kertoi, että osapuolet olivat eilen valtakunnansovittelijan luona. Eilen ei ratkaisua löytynyt, tänään tiistaina neuvotteluja on jatkettu. Mukana on ollut Palta, Posti, PAU, Teollisuusliitto ja Medialiitto.

Aarton mukaan tavoitteena on saada sopu aikaan huomiseksi pakettityöntekijöiden asiassa. Sen jälkeen osapuolet palaisivat neuvotteluun valtakunnansovittelijan luokse. Siellä sitten sovittaisiin muuten Paltan ja PAU:n välisestä sopimuksesta. Aarto korosti, että mitään valmista ei ole.

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ei uskaltanut ottaa kantaa, ollaanko jo lähellä sopimusta: "pitää pitää neuvottelutilanne rauhallisena, eikä lausua etukäteen". Nieminen sanoi, että jos pakettityöntekijöiden asia saadaan maaliin, niin koko työmarkkinakokonaisuus PAU:n ja Paltan välillä on hyväksyttävissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: