Britannia ja Ruotsi sopivat ilmapuolustuksen yhteistyöstä – Suomeenkin ehdolla olevat Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät nostettiin kumppanuuden esimerkeiksi

Ruotsi ja Britannia ovat sopineet yhteisestä kehitys- ja hankintaohjelmasta, joka vastaisi molempien maiden tulevaisuuden tarpeisiin. Britannian puolustushankinnoista vastaava ministeri Stuart Andrew nosti kumppanuuden esimerkeiksi Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät. Ne ovat tarjolla Suomeenkin seuraaviksi hävittäjiksi.

Ministeri Stuart Andrew nosti kumppanuuden esimerkeiksi Gripen- ja Eurofighter-hävittäjät, joiden kehittämiseen maailmanluokan taistelukonemalleiksi Britannia ja Ruotsi ovat osallistuneet. Myös Suomi valmistelee hävittäjähankintaa. Kuvassa ruotsalainen Saab Gripen E -testihävittäjä Linköpingissä alkuvuonna.

19.7.2019 12:05

Britannia ja Ruotsi ovat sopineet yhteistyöstä tulevaisuuden ilmapuolustuksessaan. Britannian puolustusministeri Penny Mordaunt ja hänen ruotsalainen kollegansa Peter Hultqvist ovat äskettäin sopineet yhteistyöstä.

Maiden välisen aiesopimuksen allekirjoittamisesta kerrottiin Royal International Air Tattoo -sotilasilmailunäytöksessä Englannissa. Puolustushankinnoista vastaava ministeri Stuart Andrew kertoi, että Ruotsi ja Britannia ovat sopineet yhteisestä kehitys- ja hankintaohjelmasta, joka vastaisi molempien maiden tulevaisuuden tarpeisiin. Asiasta kerrotaan yhteisessä tiedotteessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut