"Anteeksipyynnöt eivät riitä" – Laura Huhtasaari vaatii korvauksia pankkikriisin uhreille

Perussuomalaisten presidenttiehdokas vetosi ay-liikkeeseen: ei lakkoja ennen vaaleja.

Joonas Salli
"Anteeksipyynnöt eivät riitä" – Laura Huhtasaari vaatii korvauksia pankkikriisin uhreille

Laura Huhtasaari kehotti suomalaisia tekemään äänestyspäätöksensä asiaperusteisesti ja sanoi, ettei ole mustavalkoinen ihminen.

STTHelsinki

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari vaati uudenvuodenpuheessaan korvauksia 1990-luvun pankkikriisistä kärsineille suomalaisille ja heidän jälkeläisilleen. Huhtasaari lupasi asettavansa totuuskomission selvittämään pankkikriisin tapahtumat, jos hänet valitaan presidentiksi.

Huhtasaaren mukaan pankkikriisi ja lama horjuttivat kansalaisten luottamusta yhteiskunnan oikeudenmukaisuuteen ja varjostavat vieläkin presidentti-instituution uskottavuutta.

–  Pahoittelut tai anteeksipyynnöt pankkikriisin uhreille ja heidän omaisilleen eivät riitä. Kymmenillä tuhansilla yrittäjillä ja sadoilla tuhansilla velallisilla sekä heidän jälkeläisillään on oikeus saada korvaukset kärsimistään vääryyksistä, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari lupasi myös ryhtyä presidenttinä johtamaan neuvotteluja työmarkkinoiden pelisäännöistä. Työmarkkinat eivät kuulu presidentin valtaoikeuksien piiriin, mutta Huhtasaaren mielestä presidentin on tehtävä oma osansa, jotta orastava talouskasvu voisi jatkua häiriöittä.

–  Vetoan nyt ammattiyhdistysliikkeeseen, ettei mahdollisia poliittisia lakkoja aloiteta ainakaan ennen presidentinvaaleja. Presidenttinä kutsun kaikki osapuolet välittömästi Mäntyniemeen. Haetaan ja vahvistetaan siellä yhteiset työmarkkinoiden pelisäännöt tuleville vuosille.

Lisäksi Huhtasaari piti puheessaan esillä tuttuja teemojaan, kuten kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden säilöönottoa, Suomen itsenäisyyden puolustamista ja EU:n ilmastosopimuksen avaamista.

–  Itsenäisen Suomen valtion ei tarvitse suvaita omien arvojensa vastaisia arvoja. Millään kansainvälisellä sopimuksella ei tätä oikeutta viedä eikä loukata.

Huhtasaari kehotti suomalaisia tekemään äänestyspäätöksensä asiaperusteisesti ja sanoi, ettei ole mustavalkoinen ihminen, vaan pohjimmiltaan lempeäluonteinen sinivalkoinen suomalainen.


Kommentit (17)

  • Ansiotuloleikattu

    Isäni kertoi työpaikansa -60luvun poliittisesta ilmapiiristä, jossa eräs kommunisti kehoitti kaikkia jättämään erinäiset lisät ja korotukset ottamatta ja alentamaan palkkaansa, jotta Suomeen saataisiin enemmän köyhyyttä, kurjuutta ja pahoinvointia, jolloin syntyisi suotuisat olosuhteet vallankumoukselle ja Suomen Neuvostotasavaltoihin liittämiselle.
    Neuvostoliitto on hajonnut, mutta miten em. kommunistin idea on alkanut itään nykyisessä keskustaporvaristossa?

  • Hilkka Laikko, Velallisten Tuki ry / varapuheenjohtaja/ tiedottaja

    Velallisten tuki vertaisryhmä ja yhdistys ovat selvittäneet useita tuhansia tapauksia, jossa laillisilta omistajilta suoraan kavallettiin varallisuus, jopa 0 markalla 5,5 miljoonan omaisuus – ilman todellista velkaa – onneksi kaveri on jaksanut tapella oikeudessa 26 vuotta. Pankki kirjasi itselleen koko omaisuuden ja jätti asiakkaalle vain velat 1,5 milj. mk sis.koron, Mitään tilityksiä ei asiakkaan varojen ja velan välille ei ole tehty vielä tähänkään päivään mennessä, vaikka tuomioistuin on määrännyt sen pankin tehtäväksi v. 2014.. Entäs laiton Arsenal Kauppakirja 31.3.2000, jossa 55 000 suomalaista yrittäjää, takajaa tai kansalaista myytiin velkaorjiksi kansainväliselle perintäyhtiölle. Heiltä perii nyt jo 4. perintäyhtiö PRA Group, joka ei suostu tekemään tilitystä velkaan saapuneista suorituksista eikä heillä ole minkäänlaista velkakirjaa, jonka perusteella heillä olisi edes oikeus periä mitään rahaa näiltä uhreilta. Itse asiassa valtiolla ei ollut minkäänlaista oikeutta myydä näitä ihmisiä, koska kukaan ei saanut nähdäkseen velkakirjaa, ei saanut tilitystä velan ja suoritusten välille, eikä heille itselleen annettu mahdollisuutta maksaa omasta velastaan tuota 5%. Tämä 90-luvun toiminta on täysin Ihmisoikeussopimuksen, EIT- lainsäädännön, Perustuslain ja Suomen lain vastaista. Ne pankit ja perintätoimistot, jotka eivät tee tilitystä syllistyvät Suomen lain mukaan kavallukseen ja ne edellä mainituista, jotka pitävät näitä 80-90 luvun velkoja kirjanpidossaan ja tilijärjestelmissään – syllistyvät kirjanpitorikokseen ja veropetokseen, koska olemattomien luottotappioiden perusteella kirjatut verovähennykset ovat laittomia. Lisätietoja hilkkamlaikko@gmail.com

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio