Ossi RajalaHelsinki

–Siellä on sitten pitkä jono alpakan luokse, varoittelivat vanhemmat lapsia Töölön jalkapallostadionin sisäänkäynnillä, jossa myös oli sutjakkaasti etenevä jono.

Töölöön suunnitellut lasten itsenäisyysjuhlat sujuivat yli järjestäjien odotusten, sillä kävijöitä oli useita satoja. Täysin vapaaehtoisvoimin tehty tapahtuma joutui siirtymään kansallismielisen 612-kulkueen tieltä, koska 612-kulkueen järjestäjät olivat varanneet Töölöntorin ensimmäisenä.

Lasten tapahtuman järjestäjät havittelivat noin sataa osallistujaa, mutta määrä oli varmasti moninkertainen. Sen verran pitkä jono oli paikalle tuotujen alpakoiden luokse. Lapsille oli järjestetty myös musiikkia, kasvomaalausta, jalkapallon potkimista sekä muuta ohjelmaa, mutta alpakat vaikuttivat olevan juhlan tähtiä.

Alpakoista tuli tiistaina sosiaalisessa mediassa tunniste keskustelulle, jossa kummeksuttiin, miksi lasten tapahtuma siirrettiin pois torilta kansallismielisten tieltä eikä toisin päin. Ongelma ratkesi, kun HJK tarjosi jalkapallostadionin lasten juhlan käyttöön.

Ossi Rajala
Suosittujen alpakoiden luokse piti jonottaa Töölön jalkapallostadionilla.

Suosittujen alpakoiden luokse piti jonottaa Töölön jalkapallostadionilla.

–Olimme joskus kuulleet laama-agilitystä ja tulimme osaksi sen takia tänne. Emme niinkään syntyneen kohun takia, Essi Koski naureskeli ystäviensä kanssa sen jälkeen, kun olivat vieneet lapsia rapsuttamaan alpakoita.

Myös Taru Pesonen ja Eveliina Turunen veivät lapsiaan alpakoita tapaamaan.

–Mietittiin, että mitä kivaa voisi lasten kanssa tehdä tänään, kun yleensä kaikki on hiljaista itsenäisyyspäivänä. On tosi mukavaa ollut. En ollut kuullut tähän liittyneestä kohusta, Pesonen kertoi.

–Se on kiva, kun on erikoisia eläimiä paikalla. Minuun vaikutti tapahtumaan liittynyt kohu. Halusin tulla paikalle osoittamaan tukea, Eveliina Turunen sanoi.

Kohuttujen alpakoiden saapuminen juhlaan oli vielä keskiviikkona vaakalaudalla, koska yksi alpakkatila ei sittenkään tuonut eläimiä paikalle. Järjestäjät saivat kuitenkin nopealla aikataululla hankittua korvaavia alpakoita stadionille.

Ossi Rajala
Töölön lasten itsenäisyysjuhlat onnistuivat todennäköisesti paremmin jalkapallostadionilla kuin Töölöntorilla.

Töölön lasten itsenäisyysjuhlat onnistuivat todennäköisesti paremmin jalkapallostadionilla kuin Töölöntorilla.

Ossi Rajala
Alpakka otti itsenäisyyspäivän rapsutuksia vastaan rauhallisesti ja arvokkaasti.

Alpakka otti itsenäisyyspäivän rapsutuksia vastaan rauhallisesti ja arvokkaasti.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Pappa

    Mummilta oli tainnut unohtua silmälasit kotiin, nimittäin itse kun olin paikalla niin musiikki raikasi, lapset tanssivat ja jalkapalloa pelattiin ainakin parintuhannen ihmisen voimin. Oikein kiva tapahtuma myös näin varttuneemman näkökulmasta!

  • Mummi

    Eihän siellä oikein mitään juhlaa ollut. Ihmiset harhailivat lapsineen sinne tänne eikä ollut mitään ohjelmaa. Jokainen ymmärtää ettei ohjelmaa repäistä parissa päivässä. Tarkoitus kun oli ihan muu. Harmikseen järjestäjille tarjottiin korvaava paikka ja ettei varsinainen alkuperäinen tarkoitus kaikille paljastuisi oli jotain, muka juhla, revittävä tyhjästä. Surkea esitys. Väkeä noin 200 vaikka itse ilmoittavat naurettavasti 5000. Hävetkööt.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio