Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kommentoi Suomen Kuvalehden uutista: "Olen pahoillani, että hakijalle syntyi väärä käsitys"

Ossi Ahola
Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kommentoi Suomen Kuvalehden uutista: "Olen pahoillani, että hakijalle syntyi väärä käsitys"

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne.

Jussi Saarinen

Alma Median mukaanSuomen Kuvalehdessä ilmestyneessä artikkelissa on annettu virheellinen kuva Aamulehden päätoimittajanvalintaprosessiin liittyvistä tapahtumista.

Alma Media noudattaa rekrytointipolitiikassaan yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita, yhtiö kommentoi.

–Yksi tärkeistä kriteereistä rekrytointiprosessissa oli mahdollisuus muuttaa lehden ilmestymisalueelle. Olen pahoillani siitä, että hakijalle syntyi väärä käsitys, että vanhemmuus olisi ollut rekrytoinnissa hakijan ymmärtämällä tavalla relevantti kysymys. Ylipäätään useat viimeisimmistä liiketoimintojen johtajarekrytoinneistamme tai päätoimittajanimityksistämme ovat olleet naisia, toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.

Valintaprosessissa mukana ollut Alma Median henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen kommentoi myös tapausta.

–Maakunnallisen sanomalehden päätoimittajan valinnassa korostuvat vahva ja näkemyksellinen journalistinen osaaminen, johtamistaidot, yhteiskuntasuhteet ja erinomaiset verkostoitumistaidot. Päätoimittajalta edellytetään myös vahvaa läsnäoloa lukijoiden ja paikallisen elinkeinoelämän keskuudessa. Nämä kriteerit koskevat päätoimittajavalinnassa niin miehiä kuin naisia.

–Hakijaa haastateltaessa oli prosessissa mukana vielä useita kandidaatteja eikä selkeää ykköskandidaattia vielä ollut olemassa. Lopullinen valinta perustui kokonaisarvioon ja mielestämme paras hakija tuli valituksi.

Alma Median noin 2 300 työntekijästä lähes puolet, 47 prosenttia on naisia. Naisten osuus johtoryhmätehtävissä yhtiössä on noin 50 prosenttia.

Aamulehti kuuluu Alma Mediaan.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Rivelino

    Telanne teki ihan oikean päätöksen. Valintaprosessi oli kesken, useita ehdokkaita oli tehtävään. Paras hakija valittiin. Kaikki muu on turhaa jossittelua. Pulinat pois.

  • Nimetön

    Telanne pyytää anteeksi sitä että ”hakijalle syntyi väärä käsitys”. Ei pyydä anteeksi sovinistisia ja epäasiallisia kommenttejaan haastattelutilanteessa, eikä sitä että väärät asiat ovat ilmeisesti vaikuttaneet rekrytointipäätökseen. Pelkääkö Telanne uutta tuomiota?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio