Aktiivimallin seuraus Pirkanmaalla: yhteydenotot TE-toimistoon lisääntyneet puolella

Pirkanmaalla työttömille on voitu tarjota työtä, palkkatukea tai työllistymistä edistäviä palveluita. Kaikkialla tilanne ei ole yhtä hyvä.

Satumaari Ventelä / Aamulehden arkisto
Aktiivimallin seuraus Pirkanmaalla: yhteydenotot TE-toimistoon lisääntyneet puolella

Pirkanmaalla paikkoja on ollut auki.

Kati KalliosaariAamulehti

Pirkanmaan TE-toimistossa aktiivimalli on aiheuttanut vipinää.

–Kyselyt ja yhteydenotot aktiivimalliin liittyen ovat lisääntyneet alkuvuoden aikana noin 50 prosentilla, kertoo Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Riku Immonen.

Yhteydenottojen määrä on ollut niin suuri, että hän uskoo valtaosan työttömistä myös saaneen riittävästi tietoa.

Myös sitä tärkeintä eli työtä on Pirkanmaalla ollut tarjolla.

–Työ on kuitenkin pääasia, johon me ihmisiä ohjaamme. Onneksi paikkoja on nyt paljon auki, Immonen toteaa.

Niille työttömille, joiden työnhaku ei ole tärpännyt, on voitu tarjota työllistymispalveluita tai palkkatuettua työtä. Palkkatuki on TE-toimiston myöntämä harkinnanvarainen taloudellinen tuki, jota työnantaja voi saada palkatessaan työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä.

Paljon korjattavaa

Onko aktiivimalli onnistunut näin ensikokemusten valossa?

–Jos onnistumiseksi katsotaan asiakkaiden aktivoituminen, niin se on varmaankin lisääntynyt. Vasta tulevaisuus näyttää, onko asialla tilastollista merkitystä, Immonen arvioi.

Immosen mielestä aktiivimallissa on kuitenkin edelleen paljon korjattavaa.

–Asiakkaiden pitäisi saada tyhjentävästi tieto siitä, mitä kassat hyväksyvät aktivoinniksi. Kaikilla työttömillä pitäisi myös olla tasa-arvoinen tilanne kassasta ja asuinpaikasta riippumatta.

Nyt kassat kyselevät asioita TE-toimistoilta ja asiakkaat ovat epätietoisia asemastaan. Tämä on tuonut TE-toimistoille paljon lisätyötä.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Missä viipyy ne 5 päivän rekrytointi päivät?

  • Nimetön

    @MIES39V >60K/VUODESSA:

    Kova olet omaa tilannettasi ja tulojasi kehumaan, mutta huomaa selkeästi, että työttömyydestä ja aktiivimallin velvoitteista sinulla ei ole harmainta hajua. Älä siis tule tänne syyllistämään työttömiä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio