9-tien peräänajo tallentui autokameraan: hurja video näyttää, kuinka auto kimpoaa suoraan kohti – "Siinä jäi varmaan 20 senttimetriä väliä"

Videolla näkyy, että Tampereen 9-tien peräänajo aiheutti äkillisen vaaratilanteen myös keskikaistaa ajaneille.

Kuvakaappaus
9-tien peräänajo tallentui autokameraan: hurja video näyttää, kuinka auto kimpoaa suoraan kohti – "Siinä jäi varmaan 20 senttimetriä väliä"

Auto nytkähti törmäyksen seurauksena rajusti keskikaistan suuntaan. Onnettomuus tapahtui noin kello 16 9-tiellä.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Tampereen 9-tiellä tapahtui torstaina kahden auton peräänajo, jossa loukkaantui lievästi kaksi henkilöä. Videolla näkyy, että onnettomuudessa olisi ollut mahdollisuus suurempaankin ketjukolariin.

Katso videolta, kuinka lähellä auto kävi keskikaistalla ajajia:

 

Risto Putilan kojelautakamera ikuisti rajun vaaratilanteen. Hän kertoo, että törmäys oli lähellä, mutta hän onnistui pelastamaan tilanteen nopealla väistöliikkeellä.

–Siinä oli Jaguaari hätävilkut päällä tien sivussa. Sitten sieltä perästä tuli auto, joka jarrutti vasta noin metri ennen pysähtynyttä autoa. Se kolahti suoraan perään ja nytkähti siitä kohti keskikaistaa.

Putilalla oli tilanteessa noin nopeutta noin sata kilometriä tunnissa. Vasemmalla puolella oli pakettiauto, joten hän ei voinut vaihtaa kaistaa.

–Siinä jäi varmaan 20 senttimetriä väliä. Oli tehtävä nopea väistöliike ja tultava takaisin, koska vasemmalla oli pakettiauto.

Kyydissä Putilalla oli vaimo ja heidän lapsenlapsensa takapenkillä. Hän kertoo, että ei sen kummemmin säikähtänyt.

–Vaimo katsoi siinä kännykkää kunnes kuuli kovan rysähdyksen. Hän kyllä säikähti kovaa kolahdusta.

Putila ketoo, että kolarin jälkeen moni kuljettaja pysähtyi auttamaan kolarissa olleita ja liikenne ruuhkautui rajusti.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

 • Nimetön

  Tuo kohta on Lahdesjärven ABC.n kohdalta 9-tielle tuleva rampinjatke, joka jatkuu kolmantena kaistana Helsingin/Tampereen ramppiin asti – muutama huomio videon perusteella:

  ”Tämä kamera-auto tuli ramppia ylös kuten muutkin autot, mutta lähti sitten ohittamaan reipasta tahtia muita rampilta tulleita. Ei ollut muilla paljon tilaa väistellä, kun kameran käyttäjä ohitti nämä autot.”

  Videon perusteella yhdelläkään edessä ajavalla ei ole suuntamerkki päällä kaistanvaihdon merkiksi eli kamera-auton kuljettaja sai vaihtaa vapaasti ajokaistalle ja nostaa nopeuden 100 km/h:ssa kohti Pirkkalaa. Rampinjatkeella ajavat ovat menossa joko Helsinkiin tai Tampereelle päin eli teknisesti kyseessä ei ole tämän vuoksi ohitus…

  ”Kameralla varustettu auto ajoi noin satasta, mutta silti keskikaistalta puikkas auto viime tipassa poistumisrampille. Tyypillinen etuilukultttuurin edustaja.”

  Kamera-auto tuli ABC:n rampilta 9-tielle ja tuo Hervannan suunnasta tuleva, keskikaistalta rampille palaava autoilija näytti ennakoivan rampilta 9-tielle tulevia autoja. Kun niitä ei ollut kamera-autoa lukuun ottamatta ollut, niin kuljettaja siirtyi rampinjatkeelle kamera-auton etupuolelle jonon jatkeeksi – joustavaa ja maltillista toimintaa mielestäni (yleensä etuilijat tulevat ko. rampille väkisin viime tipassa muutama sata metriä myöhemmin).

  Videon perusteella hieman epäilen kuljettajan ilmoittamaa nopeutta: rampissa on tiukka kaarre, jossa vauhti ei talvisin nouse yli 50-60 km/h, kiihdytys rampinjatkeella ja myöhemmin ajokaistalla on maltillinen kaistamerkeistä arvioiden ja samanaikaisesti rampin jatkolla ajavien nopeus näyttäisi laskevan (voi olla optinen harha)…

  Millään tavalla pois ottamatta kolaroineen kuljettajan vastuuta tekemisistään, niin kolaria edeltää harmillinen ”ketjureaktio”. Rampilla ajavien autojen turvavälien puute ja erityisesti suuntamerkin käyttämättömyys olivat suurimmat edeltävät riskitekijät kolarissa…edellä ajavilla olisi ollut mahdollisuus tehdä turvallisesti väistöliike ajokaistan kautta suuntamerkkiä käyttäen ja samalla parantaen näkyvyyttä taakse, erityisesti jonossa ajaneella paketti-autoilijalla on ratkaiseva rooli tapahtuneeseen…

 • Nimetön

  Käsittämätöntä, että ihmiset eivät seuraa edellä olevaa liikennettä metriä pidempään. Moottoritienopeuksissa tulee aina katsoa pitkälle eteen ja välillä peiliin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio