kolumnit

Ajonopeus Tampereen Rantatunnelissa on noussut selvästi – Rajoitus pitäisi nostaa 80 kilometriin tunnissa

Ajonopeus Tampereen Rantatunnelissa on noussut selvästi – Rajoitus pitäisi nostaa 80 kilometriin tunnissa

Kolumni: Tampereen Rantatunnelin 60 km/h nopeusrajoitusta ei enää noudateta juuri ollenkaan.

Kimmo Koski

Kirjoitin marraskuussa kolumnin Tampereen Rantatunnelin 60 km/h nopeusrajoituksesta. Pääsisältö tekstissä oli, että Rantatunnelin nopeusrajoitus pitäisi olla 80 km/h. Perustelut alemman nopeusrajoituksen puolesta ovat olleet vähintäänkin kummallisia. Kolumniin pääset myös tästä.

Aamulehti kertoi myös 12. marraskuuta, että poliisi ei valvo nopeuksia tunnelissa.

Nyt kaksi kuukautta myöhemmin olen ilokseni huomannut, että suurin osa autoilijoista on ollut kanssani samaa mieltä. Tunnelin 60 km/h nopeusrajoitusta ei enää noudateta juuri ollenkaan. Aamuliikenteessä jono etenee reippaasti yli 70 km/h tunnissa. Iltaisin kun on hiljaisempaa, kaikki ajavat käytännössä yli 80 km/h.

Olisiko vihdoin aika myötäillä luonnollista kehitystä ja nostaa rajoitus 80 kilometriin tunnissa?

Turvallisuudella voidaan nykyään perustella mitä tahansa, vaikka oikeaa tarvetta ei olisi olemassa. 60 km/h rajoitus Rantatunnelissa ja 30 km/h rajoitus Tampereen kaupungin asuntoalueilla ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Kun riittävän alhaisia rajoituksia säädetään, niitä ei enää noudateta ollenkaan. Samalla rapautuu usko järkeviin rajoituksiin ja sääntöihin. Silloin voimme nähdä yhä enemmän tällaisia järjettömyyksiä.


Lue myös nämä


Kommentit (57)

  • Nimetön

    Aikoa outoa ja omaperäistä järkeilyä, kun tuolla 100 km:n nopeusrajoitusalueilla kurvaillaan vaikka 150 km lasissa niin nopeusrajoitusta pitäisi ilmeisesti kirjoittajan nostaa 150 km:n /h ja niin että ei tule ajeltua ylinopeutta.
    Kun ryöstöjä tai pahoinpitelyjä ei enää lasketa rikoksiksi niin rikosten määrä vähenee ja tilastot kaunistuvat.

  • pena

    Eilen ajaessani rantatunnelia länteen noin klo17.30 liikenne oli hiljainen mutta yksi paku meni ohitseni heittämällä kun vilkaisin peiliin rupesi siniset valot katolla välkkymään ja eikun paku ohjattiin sivuun ja muut jatkoivat matkaa

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio