Pirkanmaa

"Aiomme varmasti lobata sote-asioissa" – Kansalaisten ja päättäjien vuoropuhelu kuuluu asiaan, sanoo pitkäaikainen kansanedustaja

Entinen kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukonen on menossa käymään eduskunnassa diabeteskerhon mukana ensi viikolla.

Aino Salmi / Aamulehden arkisto
"Aiomme varmasti lobata sote-asioissa" – Kansalaisten ja päättäjien vuoropuhelu kuuluu asiaan, sanoo pitkäaikainen kansanedustaja

Marjatta Stenius-Kaukonen oli Skdl:n, Devan ja vasemmistoliiton kansanedustaja 1975–1995 ja 1999–2003 sekä Euroopan parlamentin jäsen 1995–96.

Raili RothAamulehti

Pitkäaikaisen kansanedustajan Marjatta Stenius-Kaukosen mielestä eduskunnassa pitäisi olla lobbausrekisteri yrityksille ja selkeille eturyhmille EU-parlamentin tyyliin. Stenius-Kaukonen oli Skdl:n, Devan ja vasemmistoliiton kansanedustaja 1975–1995 ja 1999–2003 sekä Euroopan parlamentin jäsen 1995–96.

–Kaikista koululaisryhmistä sen sijaan ei tarvitsisi nimilistoja kerätä. Olen itsekin menossa ensi viikolla diabeteskerhon kanssa eduskuntaan ja nimet on lähetettävä tiedoksi etukäteen. Aiomme varmasti lobata sote-asioissa!

Kansalaisten ja päättäjien vuoropuhelu kuuluu Stenius-Kaukosen mukaan demokratiaan. Päättäjien on kuunneltava äänestäjiään.

Stenius-Kaukosen luona eduskunnassa kävi aikoinaan lääkefirmoja, sosiaali- ja terveysalan yrityksiä ja -yhdistyksiä sekä työntekijäjärjestöjen edustajia. Sen lisäksi päätösten taustaksi kuultiin valiokuntien asiantuntijoita ja edustajat hankkivat tietoa itse.

Kaikki nämä olivat Stenius-Kaukosen mielestä tärkeitä väyliä saada tietoa kentältä. Eri tahojen näkemykset on otettava huomioon.

Työmarkkinajärjestöjen ääni kuuluu Stenius-Kaukosen mielestä päätöksenteossa liikaakin. Työelämästä syrjäytyneiden puolesta puhuvat vain järjestöt.

–Kansanedustajien pitää kiertää myös maakunnissa. Välillä olisi hyvä näkyä täällä syrjäkylilläkin, sanoo Pälkäneen Luopioisissa nykyään asuva Stenius-Kaukonen.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio