Afganistanissa siepatun suomalaisnaisen terveydentilaa arvioidaan parhaillaan – Ulkoministeriö tiedottaa vapautumisesta

JAWAD JALALI
Afganistanissa siepatun suomalaisnaisen terveydentilaa arvioidaan parhaillaan – Ulkoministeriö tiedottaa vapautumisesta

Suomalaisnainen siepattiin toukokuussa näistä kansalaisjärjestö Operation Mercyn tiloista Kabulissa, Afganistanissa.

Johanna Puukka

Afganistanissa vapautetun suomalaisnaisen terveydentilaa ja hyvinvointia arvioidaan parhaillaan. Näin kertoo Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestö tiedotteessaan.

Suomalaisnainen siepattiin Kabulissa 20. toukokuuta. Hän on ruotsalaisen kristillisen hyväntekeväisyysjärjestön työntekijä ja opiskeli maassa darin kieltä. Hän valmistautui järjestön mukaan ensimmäiseen tehtäväänsä.

Sieppaajat murtautuivat kansalaisjärjestön tiloihin ja veivät naisen. Saksalainen naistyöntekijä ja afganistanilainen vartija saivat surmansa iskussa.

Heinäkuun lopulla sosiaalisessa mediassa julkaistiin video, jolla siepattu esiintyi. Vajaan minuutin mittaisella videolla nainen pyysi rahallista apua kristilliseltä yhteisöltä.

Ulkoministeriö tiedottaa vapautumisesta noin kello 12. Ulkoministeri Timo Soini (sin) pitää kello 16 Washingtonissa tiedotustilaisuuden, jossa hänen arvellaan kertovat tapahtumista.

Ulkoministeriö twiittasi naisen läheisten toivovan yksityisyyttä. Ministeriön mukaan nainen on turvassa.

Aamulehti seuraa tapahtumia.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio