Tampere

Mielenosoittajat ottivat yhteen Hämeensillalla – Kahakka tallentui videolle

Aamulehden toimittaja Tuomas Rimpiläinen oli paikalla, kun Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajat sekä Koko Tampere vihaa natseja - vastamielenosoituksen jäsenet ottivat yhteen Hämeensillalla. Vastamielenosoittajat kiistävät olleensa kahakan toinen osapuoli.

Eriika Ahopelto
Mielenosoittajat ottivat yhteen Hämeensillalla – Kahakka tallentui videolle
Satu Peltola, Tuomas RimpiläinenAamulehti

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen sekä "Koko Tampere vihaa natseja" –vastamielenosoituksen mielenosoittajat ottivat kolmen aikaan iltapäivällä rajusti yhteen Hämeensillalla.

 

Aamulehden toimittaja Tuomas Rimpiläinen oli paikalla.

–Yhteenotto tapahtui, kun uusnatsimielenosoittajat nousivat portaita pitkin Hämeensillalle, jossa vastamielenosoittajat olivat vastassa, Rimpiläinen kertoo.

Rimpiläinen kertoo paikan päältä, että kahakan yhteydessä mielenosoittajat löivät toisiaan.

–Tilanne oli ohi nopeasti, kun poliisi tuli väliin alle kymmenessä sekunnissa, Rimpiläinen kertoo.

Ainakin yksi mielenosoittaja otettiin kiinni kahakan jälkeen.

Koko Tampere vihaa natseja- järjestö kiistää osallistuneensa kahakkaan

Koko Tampere vihaa natseja- järjestön tiedottaja Javiera Marchant Aedo kiistää Aamulehdelle, että järjestön vastamielenosoitus olisi ottanut yhteen uusnatsien mielenosoittajien kanssa.

Aedo kertoo, että "Koko Tampere vihaa natseja"-mielenosoitus oli Keskustorilla tapahtuneen aikana.

Aedon mukaan on kuitenkin mahdollista, että kyseiset henkilöt ovat jossakin vaiheessa osallistunut Koko Tampere vihaa natseja - mielenosoitukseen.

Edit 21.10.2017 kello 15.26: Aamulehden toimitukseen yhteyttä ottanut Koko Tampere vihaa natseja- järjestön tiedottaja kiistää järjestön osallistuneen Hämeensillalla tapahtuneeseen kahakkaan.


Lue myös nämä


Kommentit (71)

 • Nimetön

  SINDE
  Osallistuin Keskustorilla mielenosoitukseen. Siellä oli rauhallista ja asiallista porukkaa.
  Kyllä nämä rähisijät oli jostain muualta kuin siitä porukasta. He ovat niitä jotka haluavat vain tapella, samaa sakkia kuin natsit.

  23.10.2017 | 17:05 |

  Olin myös siellä Keskustorilla ja muuten rauhallista mutta yksi natsi yritti tunkeutua yleisön joukkoon muka kuvaamistarkoituksissa. Hän ei uskonut järjestysmiehiä vaan haastoi koko ajan riitaa ja kuvasi sen videolle.

 • Nimetön

  Onneksi edes joku pyrkii rajoittamaan viherstalinistien toimintaa. Ovat jo valloittaneet yksipuolisella viestinnällään mm. Ylen, joka kustannetaan verorahoilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio