60-vuotias nainen kuoli Nokialla: Huumekuskille 1,5 vuotta ehdollista

Aamulehti
60-vuotias nainen kuoli Nokialla: Huumekuskille 1,5 vuotta ehdollista
Aamulehti

60-vuotias nainen kuoli Nokialla Pinsiöntiellä viime lokakuussa, kun vuonna 1997 syntynyt rattijuoppo tuli auton kylkeen.

Auton kyydissä istunut 35-vuotias nokialainen nainen loukkaantui lievästi.

Nokialaismies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina törkeästä kuolemantuottamuksesta ja muista rikoksista 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Koeaika päättyy 25.9.2019.

Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan 60 päiväsakkoa eli 360 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeuden mukaan mies ajoi ainakin 80 kilometriä tunnissa, kun sallittu enimmäisnopeus oli 40 kilometriä tunnissa. Hän käytti myös vastaantulevan liikenteen puolta.

Video oikeussalista:

 

Käräjäoikeuden mukaan mies tuomittiin lisäksi liikennerikkomuksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, näpistyksestä, lievästä ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Ampuma-aselain vastaisesti mies oli pitänyt hallussaan 29 kappaletta kiväärin .222 cal patruunaa, 4 kappaletta pistoolin 6.35 cal patruunaa, 53 kappaletta haulikon patruunaa, lintukiväärin lukkoa, kiväärin .222 cal lipasta sekä haulikon etutukkia.

Lue lisää: Kuolonkolari Nokialla: 19-vuotias rattijuoppo rysäytti kylkeen, uhti 60-vuotias nainen

Pinsiöntien huumekuski yritti ohittaa liikenteenjakajan väärältä puolen, kääntymässä ollut nainen kuoli – Pyysi oikeudessa omaisilta anteeksi


Kommentit (24)

 • Nimetön

  ”Käytännössä ilman rangaistusta.
  Nuorten tappaja sai 10 vuotta, vanhan tappanut ei mitään.

  Suomen oikeuslaitos on iso vitsi!”

  Olen samaa mieltä, että kakkua olisi pitänyt tulla useampi vuosi… mutta nämä kaksi tapausta ovat ihan erilaisia. Tässä kuolema aiheutettiin törkeällä huolimattomuudella, kun taas nuorten tappaja teki teon tahallaan. Jälkimmäiseksi mainittu on tappo, ja ensiksi mainittu törkeä kuolemantuottamus. Mutta koko oikeusjärjestelmä on pelkkä vitsi, jos törkeästä kuolemantuottamuksesta selviää ehdollisella. Se ei vain ole oikein.

 • vellu

  Mitähän noilla tuomareilla/lainoppineilla liikkuu päässä? Ovat todella kaukana moraalista!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio