Tiina ElliläAamulehti

Vahvojen alkoholijuomien saapuminen ruokakauppoihin ei ainakaan toistaiseksi ole saanut aikaan runsasta kansanvaellusta oluthyllyille. Kun Lielahden Citymarketin ovet aukenivat vuoden ensimmäisenä aamuna kello 9.00, paikalle oli vaivautunut vain yksi asiakas.

–Hinnat ovat kalliita, tuskin täältä kovin moni näitä käy ostamassa, nimettömänä esiintyvä asiakas tuumasi.

Video: Näin täynnä oli Lielahden Citymarketin parkkipaikka alkoholilain uudistuspäivänä kaupan auetessa aamuyhdeksältä

 

Hieman myöhemmin kaupalle saapunut tamperelainen Jukka Vikman totesi, ettei lakiuudistuksella ole hänelle merkitystä, sillä hän ei käytä alkoholituotteita.

–Voi olla, että alkoholin juonti Suomessa lisääntyy. On ihmisiä, jotka eivät kehtaa käydä hakemassa vahvempia juomia Alkosta. Päivittäistavarakaupassa ne voi piilottaa muiden ostosten sekaan, Vikman sanoi.

Esimerkiksi 6-pack Hartwallin 5,5-prosenttista Original Long Drinkia, josta etukäteen povattiin myyntihittiä, maksaa Citymarketissa 15,18 euroa. 12-packin samaa tuotetta saa 29,88 eurolla.

Vahvojen alkoholijuomien valikoima on toistaiseksi suppeahko. Lielahden Citymarketista kerrotaan, että valikoima täydentyy viikon kuluessa. Pienpanimot eivät ole pystyneet toimittamaan tuotteita riittävän nopeasti.

Lielahden Prismassa asiakkaita oli liikkeen auettua aamukymmeneltä 10–20. Uusia alkoholijuomia metsästi muutama asiakas.

Mika Kanerva
Vahvojen alkoholijuomien valikoima Lielahden Citymarketissa koostuu toistaiseksi lähinnä suurten panimoiden tuotteista.

Vahvojen alkoholijuomien valikoima Lielahden Citymarketissa koostuu toistaiseksi lähinnä suurten panimoiden tuotteista.

Päivitetty 1.1.2018 kello 10.08: Lisätty Jukka Vikmanin haastatteluosuus ja kuva, klo 11.49 lisätty tieto Lielahden Prisman asiakastilanteesta.


Lue myös nämä


Kommentit (60)

  • Nimetön

    Ei näitä 5,5% kukaan osta (kuin kokeilumielessä), näiden tarkoitushan oli vain saada ”jalka oven väliin” teollisuudelle jotta saadaan myöhemmin vaatia viinit ja viinat lähikauppoihin, joista myös sitten kieltämättä helpommin sitä viinaa päätyy myös lapsille(!). Jos nyt jopa lapset varastaa juoksukaljoja niin tulevaisuudessa juoksuviinoja.

  • Nimetön

    Kyllähän tämä kaupan avautuminen on kuin käden ojennus isoille panimoille. Pienpanimoiden onni on suoramyynti, muuten ei ne kaupanhyllyille ainakaan halvalla pääse.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio