11-vuotias brasilialaispoika sai ainutlaatuisen syntymäpäivälahjan – Jäänmurtajaristeily ja hyisessä meressä kelluminen vetävät turisteja toiselta puolen maailmaa

Jäänmurtaja Sampo puskee tasaista tahti kohti Murhaniemeä ja avantouintipaikkaa. Sao Paolosta Kemiin tullut 11-vuotias Taus Pavan Pukis valmistautuu uintiin.

Pekka Aho
11-vuotias brasilialaispoika sai ainutlaatuisen syntymäpäivälahjan – Jäänmurtajaristeily ja hyisessä meressä kelluminen vetävät turisteja toiselta puolen maailmaa

11-vuotispäivänsä aattona brasilialainen Tavs Pavan Pukis ja Ana Beatriz Pavan kokivat Perämeren hyisen kylvyn. Avantouinti oli nuorukaiselle ikimuistoinen syntymäpäiväelämys.

Sari Pelttari-HeikkaKemi

Äitinsä Ana Beatriz Pavanin kanssa Eurooppaan matkannut poika on ikionnellinen. Uinti Perämeressä on matkan kohokohta, vaikka on käyty myös Lontoossa.

–Pohjoisen kierros alkoi Norjan Kirkkoniemestä. Saariselältä tulimme Kemiin. Lumilinnassa emme halunneet yöpyä, vaan valitsimme iglun. Jos vielä revontulet näkisimme, niin sitten on koettu kaikki, mitä toivoimme, äiti ja poika kertaavat,

Pekka Aho
Onnelliset uimarit, brasilialaiset Tavs Pavan Pukis ja Ana Beatriz Pavan .

Onnelliset uimarit, brasilialaiset Tavs Pavan Pukis ja Ana Beatriz Pavan .

Jäänmurtaja Sammon perjantairisteilyllä oli mukana kaikkiaan 163 matkustajaa. Risteilyisäntä Oskar van Ieperen tietää miten risteilyturistien toiveet täytetään.

–Uinti tai kellunta on tärkeä osa elämystä. Ihmiset näkevät myös miten jäätä murretaan. Talvesta on tulossa todella vilkas. Viime kaudella meillä oli yli 19 000 risteilyvierasta, joka näillä näkymin on täyttymässä myös tänä talvena.

Risteilyllä pääosa turisteista on kiinalaisia. Risteilyisäntä vahvistaa kiinalaisten olevan alkutalvesta enemmistönä, mutta toki muitakin kansalaisuuksia on laivalla.

Katso videolta Sammon risteilyisännän Oskar van Ieperen mietteitä:

 

Keski-Kiinasta kymmenen ystävän porukassa matkustava Jim Zhang Xiang sanoo kiinalaisten pitävän Suomea erityisen puhtaana ja kauniina maana.

–Täällä ei ole tungosta, vaan näemme puhdasta luontoa ja metsää. Jäänmurtajaristeily on matkan huippuhetkiä revontulien lisäksi, nuori mies vahvistaa.

Pekka Aho
Sulassa sovussa uiskentelivat kansainväliset vieraat.

Sulassa sovussa uiskentelivat kansainväliset vieraat.

Meri-Lapin Matkailun myyntijohtaja Teija Mikkola myöntää Lapin matkailuhuuman poikivan myös Meri-Lappiin.

–Sammon vaikutus näkyy koko alueella. Risteilyasiakkaille on safaripalveluita tarjoamassa kolme safarifirmaa, mikä lisää sopivasti tarjontaa. Rovaniemen seudun hotellitarjonnan pullonkaula on meille myönteinen, kun osa turisteista tulee tänne.

Myyntijohtaja Mikkola on tyytyväinen uusien matkailutuotteiden tuloon.

–Uusien toimijoiden myötä olemme saaneet tällekin alueelle jo hyvin tarjontaa, eikä turistien välttämättä tarvitse lähteä kauemmas. Meillä on joulupukin satamakonttori, porotila ja koiravaljakoita lumilinnan ja Sammon lisäksi, hän listaa.

Pekka Aho
Tuore hääpari, Manuela ja Francesco Galliano.

Tuore hääpari, Manuela ja Francesco Galliano.

Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria sanoo talven näyttävän todella hyvältä. Sammon lisäksi viikon kuluttua alkava lumilinnakausi lisää vetovoimaa.

–Ryhmien lisäksi myös yksittäisten matkailijoiden määrät ovat kasvussa. Jonkin verran on ympäri vuoden majoittujia, mutta toki joulun ja uuden vuoden tienoo toi kiirettä.

Kiinalaisten uuden vuoden tienoo on kiireistä Kemissä.

–Keskimääräinen viipymä aasialaisilla ryhmillä reilun yhden yön ja he jatkavat sen jälkeen vielä pohjoisempiin kohteisiin. Yksittäiset matkailijat helpommin viipyvät useammankin yön ja ovat erittäin kiinnostuneita kaikista mahdollisista aktiviteeteistä, sanoo hotellinjohtaja Kimmo Knuuti Kemin Cumuluksesta.

Pekka Aho
Kiinalaisen ystäväjoukon houkutteli Lappiin puhdas luonto ja elämykset.

Kiinalaisen ystäväjoukon houkutteli Lappiin puhdas luonto ja elämykset.

Tornion Park hotellin johtaja Jorma Sankala uskoo talvikauden lyövän ennätykset.

–Olemme oikeastaan Rovaniemen paisuntasäiliö, Meidän majoitushinnat ovat selvästi halvemmat kuin Rovaniemellä ja Kemissä. Talvella on osin myyty jopa eioota, kun ennakkovarauksia on ollut niin paljon, Helmikuu näyttää vilkkaimmalta, Sankala ennakoi.

Haaparannan kaupunginhotellin hotellipäällikkö Tarja Mäkimaa panostaisi enemmän rajaan ja mereen.

–Meri, joka on jäässä, on uskomaton kokemus monelle ulkomaalaiselle. Raja-aluetta on hyödynnetty ja siitä löytyy varmaan vielä paljon hyödynnettävää ja uusia ideoita.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Toivottavasti huomaavat että jos niitä hintoja vielä vaan tarkistellaan ylöspäin niin kyllä turistit rupeavat katsomaan muita kohteita.Esim Rovaniemellä jouluna hotellihuoneen hinta oli jopa 800 € vuorokausi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio